Dobrodošli na www.pliva.hr

Uprava

Poslovanje PLIVE HRVATSKA vodi Uprava čiji je predsjednik Tihomir Orešković, a članovi Nikolina Dizdar Čehulić, Romana Šantar i Zoran Bunčić. Svaki od članova Uprave zadužen je za pojedini segment poslovanja kompanije.

Tihomir Orešković, MBA
		Predsjednik Uprave
Tihomir Orešković, MBA
Predsjednik Uprave

Tihomir Orešković imenovan je na poziciju predsjednika Uprave PLIVE s 1. srpnjem 2012., a njegova je odgovornost poslovanje PLIVE u Hrvatskoj i Regiji Jugoistočna Europa.
PLIVI se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za Istočnu Europu, a 2010. godine imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (Istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika). U tom je periodu regija EMIA ostvarila respektabilne poslovne i financijske rezultate kao i zavidan godišnji rast od čak 15 posto.

Više >>>

Tihomir Orešković rođen je 1966. godine u Zagrebu, 1989. je diplomirao kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, gdje je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave. Profesionalnu karijeru započeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju. Radeći na poziciji direktora za odnose s državnim tijelima i ekonomske poslove aktivno je sudjelovao i u oblikovanju zdravstvenih politika i politika u farmaceutskoj industriji, a iskustvo u raznim segmentima farmaceutskog poslovanja uključuje područja financija, razvoja poslovanja, marketinga i prodaje te uspješno vođenje interdisciplinarnih timova.
Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora. Od 2009. kada je došao u Hrvatsku, g. Orešković radio je na pripremi različitih financijskih izvješća te je bio uključen u strateško planiranje za PLIVU i Tevu u regiji EMIA, kao i u sve veće investicijske projekte na lokalnoj, regionalnoj i globalnoj razini.

Nikolina Dizdar Čehulić
Član Uprave i Glavni financijski direktor
Nikolina Dizdar Čehulić
Član Uprave i Glavni financijski direktor

Nikolina Dizdar Čehulić rođena je 1977. u Karlovcu. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2000. započinje profesionalnu karijeru u tvrtci Arthur Andersen, te revizorsku karijeru nastavlja 2002. godine u kompaniji Ernst & Young.
PLIVI d.d. pridružila se 2004. godine na mjestu Višeg financijskog analitičara za planiranje i upravljanje učinkom Grupe nakon čega ubrzo napreduje na poziciju direktora Planiranja i upravljanje rezultatom Grupe, a 2007. je imenovana na poziciju Direktora Kontrolinga Grupe. Dvije godine kasnije 2009. preuzima funkciju direktora Financija i računovodstva, Teva Europa, u Tevinom europskom sjedištu u Utrechtu.

Više >>>

Gđa Dizdar Čehulić, 2010. vraća se u Hrvatsku i nastavlja karijeru u kompaniji General Electric GBS na poziciji Regionalnog voditelja za Jugoistočnu Europu.
S 4. studenim 2013. ponovno se pridružuje PLIVINOM timu, a 26. studenog preuzima funkciju Glavnog financijskog direktora i člana Uprave zaduženog za Financije. Gđa Dizdar Čehulić je ovlašteni revizor i član Udruge ovlaštenih i certificiranih revizora u Velikoj Britaniji (FCCA), a 2014. završila je Executive MBA studij na međunarodnoj poslovnoj školi Cotrugli Business School.

Zoran Bunčić
Član Uprave i izvršni direktor Farmaceutskih operacija Zagreb
Zoran Bunčić
Član Uprave i izvršni direktor Farmaceutskih operacija Zagreb

Zoran Bunčić rođen je 1962. godine u Požegi, a na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1986. Kao PLIVIN stipendist zapošljava se u PLIVI godinu dana kasnije na poslovima tehnologa u proizvodnji aktivnih farmaceutskih supstancija te ubrzo biva unaprijeđen na poziciju rukovoditelja pogona Vitamin C, a od 1995. do 1997. na čelu je Projektnog tima za povećanja kapaciteta vitamina C.

Više >>>

Slijede poslovi direktora Razvoja API te Tehničkih operacija API Divizije, da bi 2001. godine kao direktor API divizije preuzeo odgovornost za cjelokupno poslovanje tog segmenta. Od prosinca 2008. do kraja 2014. na poziciji je izvršnog direktora TAPI Hrvatska u sklopu BU TAPI Europa, Tevine API divizije. Članom Uprave PLIVE HRVATSKA d.o.o. postao je 2009. godine. Član je nekoliko stručnih udruženja među kojima izdvajamo CphI Innovation Committee. 1. siječnja 2015. preuzeo je odgovornost za Farmaceutske operacije Zagreb.

Romana Šantar
Član Uprave i izvršni direktor TAPI Hrvatske
Romana Šantar
Član Uprave i izvršni direktor TAPI Hrvatske

Romana Šantar rođena je 1971. godine u Rimu, a na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla naziv magistre farmacije 1994. Romana je započela karijeru u PLIVI iste godine na poziciji procesnog inženjera u Inženjeringu, a 2000. počela je raditi u Globalnim operacijama kao voditeljica različitih projekata, zadužena za koordinaciju aktivnosti u području uvođenja novih proizvoda, sve do njihova stavljanja na tržište, za sve proizvodne lokacije u EU i SAD-u.

Više >>>

Na poziciju više direktorice Proizvodnje promaknuta je 2004., nakon odgovornosti za izgradnju novog pogona za proizvodnju i pakiranje čvrstih oralnih oblika. Do stupanja na novu dužnost direktora TAPI Hrvatska od siječnja 2015., uspješno je vodila farmaceutsku proizvodnju u Zagrebu uključujući pogone za proizvodnju čvrstih oralnih oblika, sterilnih oblika, krema i masti, te pakiranje svih oblika proizvoda, odjela upravljanja automatiziranim i kontrolnim sustavima, održavanje te izrade proizvodne dokumentacije.

© 2015 PLIVA HRVATSKA d.o.o. / Sva prava pridržana. / Važne pravne informacije / Impressum