Dobrodošli na www.pliva.hr

Profil kompanije

O PLIVI

Utemeljena prije 96 godina, davne 1921., PLIVA je danas vodeća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i bitna sastavnica Teva grupe, jedne od najvećih globalnih farmaceutskih kompanija. PLIVA HRVATSKA je društvo s ograničenom odgovornošću i članica je Teva grupe od 2008. godine.

Više >>>

Snaga kompanije leži u bogatstvu različitosti, iznimnoj stručnosti zaposlenika i njihovoj predanosti ostvarenju poslovnih ciljeva. PLIVIN je uspjeh njihova zasluga već generacijama.

PLIVINO poslovanje obuhvaća proizvodnju gotovih lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija, komercijalno poslovanje (marketinške i prodajne aktivnosti na hrvatskom tržištu i regiji Jugoistočne Europe  te istraživanje i razvoj generičkih lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija. Svojim aktivnim farmaceutskim supstancijama  i intermedijerima na najzahtjevnijim tržištima SAD-a i Europe prisutna je još od sredine šezdesetih godina prošlog stoljeća.

PLIVA je jedina farmaceutska kompanija u Hrvatskoj s vertikalno integriranom proizvodnjom – proizvod se često u kompaniji najprije razvija u Istraživanju i razvoju, potom se u TAPI-ju proizvode aktivne farmaceutske supstancije, da bi se iz njih naposljetku proizveo gotov lijek. Proizvodna lokacija u Zagrebu specijalizirna je za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova, sterilnih proizvoda, krema i masti.

PLIVA je već godinama na vrhu domaćih proizvođača lijekova i po ukupnim prihodima i po izvozu, bilježeći stalan rast ukupnih prihoda, izvoza i, što je možda najvažnije, ulaganja koja donose nova radna mjesta.

Dok su u 2014. godini ukupni prihodi deset  vodećih proizvođača na domaćem tržištu narasli za 12,1 posto, PLIVA je ostvarila rast od 19,1 posto i s ukupnim prihodima od 3,8 milijarde kuna bila glavni generator rasta domaćeg tržišta. U 2015. PLIVA je dodatno ojačala izvoz te je na brojna tržišta, od kojih su najveća SAD i Rusija, izvezla roba u vrijednosti od 3 milijarde kuna, za što je za 2014. i 2015. Nagrađena kao najveći izvoznik u kategoriji velikih tvrtki.  

O Tevi

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NASDAQ: TEVA) je globalna farmaceutska kompanija specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju generičkih i inovativnih lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija. Teva je jedna od vodećih farmaceutskih kompanija čije proizvode koristi 200 milijuna ljudi na 100 tržišta diljem svijeta, svakoga dana.

Više >>>

S više od 100 godina iskustva  u poboljšanju zdravlja i pomaganju ljudima da se osjećaju bolje, kompanija je prisutna na velikom broju međunarodnih tržišta na kojima posluje putem mreže svojih povezanih društva. Sjedište kompanije je u Izraelu i s više od 1800 molekula u svom portfelju Teva je najveći svjetski proizvođač generičkih lijekova u gotovo svim terapeutskim područjima.

Za više informacija o Tevi posjetite www.tevapharm.com