Dobrodošli na www.pliva.hr

Ljepota kristalnih ploha

Ljepota kristalnih ploha

Hrvatska udruga kristalografa i Hrvatska kristalografska zajednica u suradnji s PLIVOM u razdoblju od 14. listopada do 17. prosinca 2016. godine organiziraju drugo natjecanje u kristalnom rastu za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj pod nazivom 'Ljepota kristalnih ploha'.

Prethodno izdanje natjecanja izazvalo je veliko zanimanje učenika i njihovih mentora iz svih krajeva Hrvatske. Timovi mladih znanstvenika iz više od 150 osnovnih i srednjih škola prihvatili su izazov, hrabro zakoračili u svijet znanosti i tijekom dva mjeseca uzgajali svoje kristale želeći osvojiti titulu kristalografa godine. 

Ovogodišnje natjecanje sastoji se od izvođenja kristalnog rasta (kristalizacije zadanog materijala koji se dostavlja natjecateljima), a provodit će se u tri kategorije. Zadatak natjecatelja bit će u određenom vremenskom razdoblju pripraviti što veći i što pravilniji kristal. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se odvojeno, a kategorije koje će moći odabrati su sljedeće:

1. Kristalni rast anorganske soli

2. Kristalni rast organske soli

3. Izazovna - sinteza i kristalizacija anorganskog spoja  

Prijave za natjecanje primaju se od 26. rujna do 7. listopada 2016. ispunjavanjem obrasca za prijavu  kojeg je potrebno poslati na adresu kristalnirast@pliva.com.

Detaljne informacije o natjecanju, kao i obrazac za prijavu možete preuzeti pri dnu stranice. A informacije o tijeku natjecanja pratite na službenoj Facebook stranici Ljepota kristalnih ploha.

Za sve dodatne upite i informacije obratite se na e-mail adresu natjecanja kristalnirast@pliva.com.