Nakon završenog studija medicine u PLIVI sam se zaposlila 1998. godine kao Suradnik za unapređenje prodaje. Promjene u farmaceutskoj industriji tražile su od mene stalno usvajanje novih znanja i brze prilagodbe. Sve to za mene je bio potpuno novi izazov, ali i prilika za napredovanje. Drago mi je da ono osnovno zbog čega sam se odlučila za medicinu, a to je briga za bolesnika, u PLIVI ostvarujem kroz različite programe i projekte na kojima radim. Danas, moj posao Višeg medicinskog predstavnika je izazovan i dinamičan, a rad u ugodnoj i motivirajućoj atmosferi čini me ponosnom što sam dio PLIVE.

Zrinka Kostelić, Komercijalno poslovanje

Moja suradnja s PLIVOM započela je još u srednjoj školi kada sam u jednom od laboratorija tadašnjeg Istraživačkog Instituta pripremala rad za Susrete mladih istraživača koji je kasnije postao i okosnica mog maturalnog rada, a nastavila se za vrijeme studija kada sam kao student 4. godine Fakulteta kemijskog inženjerstva dobila PLIVINU stipendiju.

Po završetka studija zaposlila sam se u PLIVI najprije kao Informacijski specijalist, da bih nakon toga prešla u Regulatorne poslove gdje sudjelujem u svim aktivnostima potrebnim za stjecanje i održavanje odobrenja lijeka. Moj posao je dinamičan, zanimljiv i raznovrstan jer, osim poznavanja regulative i legislative, zahtijeva suradnju i komunikaciju s ljudima širom svijeta iz različitih odjela kompanije i izvan nje te striktno poštivanje zadanih rokova. Tako uz već usvojena znanja i dalje učim i razvijam se, a istovremeno interaktivno dijelim svoja znanja s ostalim članovima tima. 

Sonja Katanec Franković, Globalni regulatorni poslovi

U PLIVI sam se zaposlila 2007. godine, na poslovima Specijalista za registraciju proizvoda, što je istovremeno bio i moj prvi posao. Od prvog dana pa do danas, rad u vrlo ugodnoj atmosferi, ispunio je sva moja očekivanja koja sam stekla za vrijeme studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Rad u području regulatornih poslova savršen je spoj komunikacijskih vještina, znanosti i organizacijskih sposobnosti. Zbog konstantnih težnji za što boljom kvalitetom naših proizvoda, prilika za nova saznanja u struci, ali i šire, u PLIVI je uvijek otvorena. Ja to najiskrenije cijenim i ponosna sam što sam dio tog tima.

Nina Raič, Globalni regulatorni poslovi 

Tijekom studija biokemijskog inženjerstva na fakultetu maštala sam o radu u proizvodnji, ali mislila sam da se na mjesta tehnologa u industriji uglavnom odabiru muške osobe. Ipak sam se po završetku studija prijavila na natječaj za posao te sam prošla selekciju i dobila posao Tehnologa u proizvodnji. Bio je to za mene veliki uspjeh, poticaj i nadahnuće. Puna entuzijazma sam počela raditi na novom radnom mjestu. Posao tehnologa u proizvodnji pokazao se istinski dinamičnim jer obuhvaća suradnju s mnogo drugih odjela u svrhu validacija, kvalifikacija, održavanja kvalitete postojećih te uvođenja novih proizvoda i tehnologija.

PLIVA se pokazala i kao kompanija koja ulaže u svoje zaposlenike, omogućila mi je kontinuirano educiranje i unapređivanje znanja, a to mi je veliki poticaj u profesionalnoj i osobnoj izgradnji. Danas sam na poziciji Višeg rukovoditelja u Suhim oralnim oblicima, te svoje svakodnevno nadahnuće i dalje pronalazim u svojim kolegama, to su ljudi različitih navika i karaktera, ali imaju jednu vrlo bitnu zajedničku crtu - iako rade težak posao u smjenama, oni rade zdušno, složno, timski i s puno volje što se odražava u uspješnoj proizvodnji suhih oralnih oblika.

Karmen Kurek, Operacije Hrvatska