Zagreb, 2. veljače 2018.
 – U prostorima PLIVINOG Istraživačkog instituta održana je akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojoj su se priključili brojni zaposlenici kompanije. Ovom inicijativom, kao i mnogo puta do sada, PLIVA se zajedno sa svojim zaposlenicima istaknula kao istinski partneri zajednice u kojoj posluje.

„Iznimno mi je drago što smo se kao kompanija priključili ovoj hvalevrijednoj akciji. Naši zaposlenici već dugi niz godina priključuju se brojnim dobrotvornim inicijativama u želji da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Tako se u PLIVI već više od 50 godina četiri puta godišnje organizira i tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Svjesni smo činjenice da veći broj upisanih u Hrvatski registar povećava i mogućnost da se nekome spasi život stoga sam zaista ponosan što na ovaj način možemo dati doprinos nečijem ozdravljenju te pomoći i olakšati onima koji čekaju transplantaciju.“, izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.

„Prije 11 godina Ana nam je u naslijeđe ostavila misiju proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli oboljelim osobama kojima je za liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. „Lijek je u nama“, poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar te njome želimo potaknuti građane na upis kojim mogu nekome spasiti život. Drago nam je su zaposlenici PLIVE prepoznali našu misiju kojom zajedno možemo pomoći oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Današnjoj akciji koja je organizirana u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina priključilo se točno 100 zaposlenika koji su se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Broj članova Hrvatskog registra kontinuirano raste, a glavni cilj Zaklade Ana Rukavina jest pronalazak podudarnih darivatelja matičnih stanica pacijentima oboljelih od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

Više informacija o Zakladi, načinu na koji se možete uključiti u Hrvatski registar i postupku darivanja koštane srži možete pronaći na službenim internetskim stranicama Zaklade Ana Rukavina.

Za dodatne informacije, kontaktirajte:
Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.
Tel: +385 1 372 4852
Fax: +385 1 372 4358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr