Centar administrativnih aktivnosti za ljudske potencijale je treći uslužni centar multinacionalne tvrtke Teva koji je otvoren u Zagrebu i Hrvatskoj, osnovan radi unaprjeđenja kvalitete usluga i učinkovitosti ljudskih potencijala s ciljem iskorištavanja sinergija i daljnje jačanje Tevine konkurentnosti.

Uz dva postojeća centra koji podržavaju poslovanje TEVE u Zagrebu, jedan za informatičku podršku, drugi za financije, ovo je treći servis koji se otvara u Zagrebu, a podržavat će druge Tevine lokacije u europskim zemljama. U kompetitivnom okruženju za zaposlene u Zagrebu je ovo dodatna potvrda potencijala za daljnji razvoj, a i potvrda za Hrvatsku, jer smo i ovim centrom dokazali da Hrvatska ima znanje i mogućnost za konkurentnost i izvrsnost.

Njemačka je prva zemlja u procesu integracije u Centar administrativnih aktivnosti Zagreb, a u narednom razdoblju i druge europske lokacije će biti postupno prebačene u Zagreb. Planirano je otvaranje novih radnih mjesta, a broj zaposlenih povećavat će se sukladno dinamici razvoja projekta.

Otvorenju Centra prisustvovao je i ministar gospodarstva Vlade Republike Hrvatske, g. Ivan Vrdoljak. Niels Walch, viši potpredsjednik za ljudske potencijale Teve Europa, izjavio je tom prigodom: „Osnivanje administrativnih centara za ljudske potencijale doprinosi poboljšanju kvalitete, usluga i učinkovitosti usluga i podrške odjela ljudskih potencijala ukupnom poslovanju Teve. Na ovaj način osigurat ćemo visoku kvalitetu usluge svim našim zaposlenicima i omogućiti lokalnim timovima za ljudske potencijale, odgovornima za poslovanje u pojedinim zemljama, da budu bolji poslovni partneri menadžmentu. Prilikom odabira lokacije za otvaranje Centara administrativnih aktivnosti za ljudske potencijale u TEVI, vodili smo računa o nizu kriterija i Zagreb je odabran radi duge tradicije izvrsnosti i efikasnosti u upravljanju procesima u ljudskim potencijalima.

Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE HRVATSKA, dodao je: „Ljudi su naš ključni resurs i sve naše uspjehe možemo zahvaliti upravo njima. Kontinuirana briga o njima i njihovom razvoju doprinosi i ukupnoj kvaliteti naših aktivnosti. PLIVA je u Hrvatskoj prepoznata kao jedan od najkvalitetnijih i poželjnih poslodavaca pogotovo u segmentu visoko obrazovanih. Otvaranje ovog centra je potvrda da je kvaliteta zaposlenika i procesa prepoznata i na internacionalnoj razini. Zadovoljni smo što ovakvim projektima PLIVA izravno doprinosi uvođenju internacionalnih standarda poslovanja, potiče rast i zapošljavanje te razvoj zajednice. Ovim projektom se još jednom potvrđuje značaj farmaceutske industrije kao jedne od strateških za Hrvatsku te Tevin status jednog od najvećih investitora u Hrvatskoj.“