PLIVI je dodijeljeno priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje zaposlenicima u nepredvidljivim okolnostima, poput krize izazvane korona virusom.

Ponosni smo na dobru organizaciju posla, brzu prilagodbu novim načina rada te implementaciju mjera kojima smo našim zaposlenicima olakšali dolazak i odlazak s posla, omogućili sigurne radne uvjete te pružili podršku onima koji su radili od kuće. Izuzetno smo se brzo prilagodili novonastaloj situaciji, pri tome vodeći brigu o dobrobiti zaposlenika, ali i milijuna pacijenata diljem svijeta koji svakodnevno koriste naše lijekove. Kako bismo našim zaposlenicima barem djelomično olakšali svakodnevicu te istovremeno nastavili s promicanjem važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju, pokrenuli smo internu digitalnu inicijativu pod nazivom Povezani i kada nismo zajedno. Riječ je o seriji newslettera koje smo na tjednoj bazi slali zaposlenicima i koji su sadržavali različite tekstove, alate i vježbe vezane uz mentalno i tjelesno zdravlje. Istu smo pratili i redovitim online edukacijama u sklopu kojih smo se bavili aktualnim temama poput anksioznosti, nošenjem sa stresom izazvanim novim načinima rada, empatijom jer nismo svi u istim cipelama te sličnim aktualnim temama. Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE ovom prilikom kratko se osvrnuo na cjelokupnu situaciji te izjavio: Možemo biti ponosni na brzinu donošenje odluka, proaktivnost i dosljednost u komunikaciji prema našim kolegama te na složan menadžment, koji je zahvaljajujući dobroj međusobnoj suradnji I iznimnoj posvećenosti naših zaposlenika, osigurao uvjete za normalan nastavak poslovanja tijekom ove krize.”

Hvala još jednom svim našim zaposlenicima na doprinosu i angažmanu koji su pokazali - vjerujemo da iz svake krize možemo naučiti nešto novo, unaprijediti način na koji radimo i ojačati kulturu koja nam je u dugoj povijesti omogućila postizanje prestižnih rezultata.