Drugu godinu za redom, u konkurenciji s KONČAR ENERGETSKI TRANSFORMATORI d.o.o. i VALAMAR RIVIERA d.d., PLIVI je pripala prestižna nagrada „Zlatni ključ“ za najboljeg hrvatskog izvoznika u kategoriji velikih tvrtki. PLIVI, koja više od od 80% svog proizvodnog portfelja izvozi na najveća svjetska tržišta kao što su Ruska Federacija, SAD i Europska unija, pripala je i nagrada za najboljeg izvoznika u Rusku Federaciju za 2014. u konkurenciji s tvrtkama BELUPO LIJEKOVI I KOZMETIKA d.d. i JGL d.d.

Nagrada se dodjeljuje nastavno na nominacije stručnog povjerenstva za dodjelu nagrada „Zlatni ključ“ najboljim izvoznicima u 2014. godini, sastavljeno od predstavnika Hrvatskih izvoznika, HBOR-a, HGK, HUP-a, FINA-e, MINGO-a, MINPO-a, MVEP-a, DZS, Carinske uprave, HAMAG-BICRO-a i HRT-a, prema kategorijama određenim Pravilnikom za dodjelu nagrada.

„Zadovoljstvo mi je preuzeti ovo priznanje u ime svih PLIVINIH zaposlenika, jer upravo su oni za njega zaslužni, a dvostruka nagrada dodatna je potvrda kvalitete, pouzdanosti i profesionalnosti“, rekao je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE primajući nagradu. Dodao je kako je PLIVA među onima u Hrvatskoj koji značajno ulažu i otvaraju radna mjesta i to prvenstveno zahvaljujući izvozu te kako samo natjecanje s međunarodnom konkurencijom može osigurati stabilan rast domaćeg gospodarstva.

„Siguran sam da svi nominirani, a posebice svi nagrađeni zaslužuju veliku pohvalu i ovom prilikom im želim uputiti iskrene čestitke te zahvaliti na priznanju za trud i hrabrosti koji je uložen tijekom 2014. da bi se ostvarili ovakvi rezultati“, zaključio je Mihael Furjan.