Najprestižniju nagradu „Zlatni ključ“ kao najbolji hrvatski izvoznik u kategoriji velikih tvrtki osvojila je PLIVA, najveća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj.

U ime PLIVE nagradu je preuzeo Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE koji se zahvalio svim prisutnima te istaknuo: „Velika mi je čast danas biti ovdje i u ime svih kolega u PLIVI preuzeti nagradu 'Zlatni ključ' za najvećeg hrvatskog izvoznika. Čestitam ostalim dobitnicima, ali i svim nominiranima jer ove tvrtke predstavljaju najkvalitetniji dio hrvatskog gospodarstva koji pokazuje svoje konkurentne sposobnosti na zahtjevnim stranim tržištima. Više od 90 posto PLIVINE proizvodnje se izvozi, više nego ikada ulažemo u istraživanje i razvoj, a u posljednje tri godine 1,3 milijarde kuna uložili smo u nove pogone, što je također najveći iznos u povijesti kompanije. Uvjeren sam kako će sve navedeno dodatno pridonijeti tome da se i dalje uspješno nosimo s najjačima na svijetu.“ 

Nagradu za najboljeg izvoznika u kategoriji velike tvrtke, gospodinu Furjanu, uručio je Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, koji je u svom govoru naglasio kako je jedan od glavnih ciljeva njegove Vlade ubrzati ekonomski rast zemlje pri čemu će upravo izvoznici koji se uspješno natječu na stranim tržištima imati ključnu ulogu.