Od samih početaka, PLIVA podržava raznolikosti na radnom mjestu i borbu protiv diskriminacije.

Predsjednik Uprave PLIVE, Mihael Furjan, kao potpisnik Povelje ovom prilikom je istaknuo, „Raznolikost je od neizmjerne vrijednosti i važnosti u PLIVI te nam omogućuje da budemo što kreativniji i inovativniji u svakodnevnom poslu. Naši zaposlenici su nositelj PLIVINOG uspjeha i zbog njih smo već godinama farmaceutski lider u Hrvatskoj i regiji. Upravo zbog njih iznimno je važno da u PLIVI imamo radno okruženje u kojem se zaposlenici osjećaju ugodno i zadovoljno u svojoj individualnosti“.

Potpisivanje Povelje, potvrda je kako će PLIVA i dalje javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u kompaniji, te će nastaviti s razvojem poticajnog radnog okruženja za sve bez obzira kojoj manjinskoj skupini pripadali.

Povelju o raznolikosti potpisali su predsjednici Uprava 34 poduzeća i organizacije iz Hrvatske, čime su se obvezali na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Nositelj projekta u Hrvatskoj je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR), čiji je PLIVA član od samog osnutka.

Povelja o raznolikosti Hrvatska razvija se u sklopu projekta I.D.E.A.S. (Innovation. Diversity. Economy. Awareness. Success.) kojeg sufinancira Europska Unija, Opća uprava za pravosuđe.