Zagreb, 29. rujna 2017
. – Zaposlenici PLIVE Hrvatska, najveće farmaceutske kompanije u našoj zemlji, danas su se okupili kako bi različitim volonterskim radovima uredili i uljepšali prostor Dječje kuće Borovje u Zagrebu. Riječ je o instituciji usmjerenoj na provedbu programa prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladih kroz zanimljive, poticajne i kreativne sadržaje usmjerene na primarnu prevenciju poremećaja u ponašanju, kao i zlostavljanja i zanemarivanja djece i mladih. Korisnicima usluga institucije, djeci i mladima u dobi od 4 do 18 godina, zahvaljujući radu PLIVINIH volontera boravak u kući i sudjelovanje u različitim sadržajima bit će kvalitetniji i ugodniji.

„Brojni se zaposlenici PLIVE već godinama priključuju volonterskim akcijama i projektima te na taj način daju doprinos u svojim zajednicama, a veliko nam je zadovoljstvo kad imamo priliku udružiti svoje snage i ostaviti trag u društvu, osobito kod djece i mladih. Današnja volonterska akcija uvod je u još sustavniji program volontiranja u PLIVI, koji će zasigurno utjecati na daljnje povećanje broja naših kolegica i kolega koji iz dana u dan nesebično doniraju svoje vrijeme, znanje i iskustvo kako bi pomogli potrebitima“, istaknuo je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE Hrvatska.

Četrdesetak Plivaša danas je tako sudjelovalo u bojanju vanjske ograde i prilaza, košnji trave, šišanju grmova i sadnji cvijeća, a uz to su uređivali i unutarnji prostor kuće čišćenjem i bojanjem prostorije za učenje, obnavljanjem ormarića, sastavljanjem stolića i dekoriranjem kartonskih kutija. Uz to, zajedno su izradili i didaktičko pomagalo koje će štićenici kuće koristiti na svojim radionicama.

Volonterska akcija Plivaša u Dječjoj kući Borovje još je jedna u nizu aktivnosti kojima zaposlenici PLIVE nastoje unaprijediti zajednicu u kojoj žive, a osobito su ponosni na brojne djelatnice i djelatnike koji se rado odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje se u PLIVI redovito održavaju četiri puta godišnje.