Pobjednici prvog izdanja Zajedno prema zdravlju

Udruga Nismo same

Projekt: Nisi sama – ideš s nama

Nisi sama.JPG

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME je neprofitna i dobrovoljna udruga usmjerena svim pacijentima oboljelima od malignih bolesti koji se liječe u bolnicama na području Zagreba.

Projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ jedinstvena je socijalna usluga, koju je za žene oboljele od malignih bolesti, koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Pokrenut je 2018. godine.

Pored pružanja konkretne pomoći, u vidu taksi prijevoza na kemoterapiju i s kemoterapije, te online podrške psihijatra, kroz ovaj su projekt potaknuli i inspirirali građane da i sami postanu prijatelji osobama oboljelima od malignih bolesti u svom gradu/kvartu/obitelji/na poslu.

Trenutno okupljaju 400 korisnica i ostvarili su gotovo 14.000 organiziranih prijevoza do sada.

Većina korisnica projekta „Nisi sama – ideš s nama!“ žene su starije životne dobi, uglavnom umirovljenice koje nemaju živućih članova obitelji, ili oni žive u drugim gradovima, no ima i mladih žena koje osim borbe za život prolaze i kroz teške obiteljske situacije.

Udruga La Verna

Projekt: Dostojanstven život do kraja

La Verna.JPG

Udruga La Verna dobrovoljna je i neprofitna organizacija čije su aktivnosti usmjerene na pružanje pomoći palijativnim bolesnicima koji svoje posljednje dane života žele provesti u svojim domovima uz svoju obitelj. 

Omogućavaju stručnu i ljudsku pomoć kako bi palijativni pacijenti dobili što cjelovitiju skrb, očuvali što je moguće bolju kvalitetu života i sačuvali dostojanstvo. Podrška se pruža na poziv bolesnika, obitelji, liječnika ili mobilnih palijativnih timova.

Pomoć korisnicima pružaju na više načina: kroz rad educiranih volontera u palijativnoj skrbi, savjetovalište za podršku onima koji trebaju palijativnu skrb – zaposlena stručna osoba, služba za podršku u žalovanju – zaposlena stručna osoba i volonteri te posudionica ortopedskih pomagala – besplatna posudba (bolesnički kreveti, kolica, hodalice i sl.).

Udruga djeluje na području grada Zagreba.

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima

Projekt: Podrška i pomoć djeci suočenoj s malignim bolestima i njihovim obiteljima

Krijesnica.JPG

Udruga Krijesnica neprofitna je i etablirana udruga aktivna od 2000. godine, posvećena pronalasku rješenja problema roditelja i djece oboljele od malignih bolesti na koje sustav nije ponudio adekvatan odgovor.

Projektom Podrška i pomoć djeci suočenoj s malignim bolestima i njihovim obiteljima pružit će se sveobuhvatna pomoć djeci koja se liječe od malignih bolesti i njihovim obiteljima kroz realizaciju nekih nužnih potreba za perikama, dodatnim lijekovima, dodacima prehrani, prijevodima medicinske dokumentacije i slanjem uzoraka (krvi, tkiva) u inozemstvo.

Projektom će se također članovima obitelji osigurati psihološka pomoć i podrška te online volonterska podrška za djecu za vrijeme liječenja.

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra

Projekt: Vibroakustična terapija

Gornja Bistra.JPG

U Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra nalazi se velik broj djece koja boluju od teških neuroloških, genetskih, metaboličkih i drugih bolesti na liječenju, njezi i rehabilitaciji.

Svakodnevnim radom bolnica teži stvaranju humanijih uvjeta, pružanju dodatne podrške i kvalitetnijoj skrbi.

Donacija će im pomoći u nabavi opreme za provođenje vibracijsko akustične terapije.

Na taj bi se način VAT tretmani mogli provoditi i u bolesničkim sobama te bi i učinkovitost terapije bila veća, a iskustvo boravka u bolnici pozitivnije i ugodnije.

Podijelite ovu stranicu: