Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

Rujan je u PLIVI i Tevi već nekoliko godina tradicionalno poznat kao Mjesec dobrobiti, tijekom kojeg najveći naglasak stavljamo upravo na dobrobit i zdravlje naših zaposlenika. U želji da vam još jednom pokažemo kako su upravo oni najbolji ambasadori ove inicijative odlučili smo s vama podijeliti sportsku priču i zaista impresivne uspjehe našeg kolege Vjerana Malenice, koji je uz to što je mnogima na nas na „speed dial-u“ kada su u pitanja pravna podrška i savjeti, i vrlo uspješan te aktivan plivač.

Vjeran je dugogodišnji član plivačkog kluba Medveščak iz Zagreba i član DSR Pliva koji iz sezone u sezonu dokazuje kako je moguće aktivno plivati i u tzv. srednjim godinama. Uz sudjelovanje na bazenskim Masters (veteranskim) utrkama, uspješno sudjeluje i na morskim plivačkim maratonima.

Prije nego nabrojimo sve Vjeranove ovosezonske uspjehe kratko smo ga upitali što za njega zapravo znači plivanje i ima li kakav savjet za buduće Plivaše plivače: „Za mene je plivanje važan dio svakodnevnog života, a osim fizičkog uvelike doprinosi i psihičkom zdravlju. Moram vam priznati da medalje i uspjesi vesele, tko god kaže da nije tako vrlo vjerojatno nije potpuno iskren, ali ono puno važnije, plivanje za mene znači dobrobit, ne samo za fizičku nego i mentalnu. Kao i u životu ili poslu, i u sportu, uz postavljenje ciljeva i predani rad dolaze i rezultati. Kolegama, ali i svim plivačima u usponu, bih poručio da krenu naprijed bez straha, upornost uvijek donosi rezultate makar oni i ne bili natjecateljske prirode, važno je da mi vidimo i osjetimo napredak, ali i da prije svega budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom. Plivati može započeti svatko, u bilo kojoj životnoj dobi, jer plivanje je jedan od najzdravijih sportova današnjice.“

Iza Vjerana je intenzivna, ali i rezultatski odlična sezona tijekom koje je isplivao čak dva veteranska prvenstva Hrvatske u malim i velikim bazenima u disciplinama 100 metara, 400 metara slobodno i timskoj štafeti 4x50 metara te državno veteransko prvenstvo u Sloveniji u malim bazenima, uz osvojenu zlatnu i srebrnu medalju. Uz bazenska odličja, ljetos je otplivao i četiri morska plivačka maratona od kojih dva mini maratona u sklopu Zadarske Open Water Lige na utrkama od 1500 metara, plivački maraton Vrbnik-Risika na otoku Krku u dionici od 3200 metara te maraton Šilo-Crikvenica u duljini od 3.500 metara koji se održava već 113. godina zaredom gdje nastupaju plivači iz oko 15 zemalja. Vjeran je oborio osobne rekorde te je bio plasiran u prvoj trećini svih natjecatelja. Plivački maraton Šilo-Crikvenica se ovo ljeto plivao po zahtjevnim morskim uvjetima i valovima. Natjecateljsko plivanje, posebice na otvorenom moru, traži kontinuirano treniranje, predanost i veliku aerobnu izdržljivost.

Za kraj Vjeran napominje kako Društvo Sportske Rekreacije (DSR) Pliva, uz plivačku sekciju, ima i brojne druge u koje se svi zainteresirani mogu uvijek uključiti. Više informacija možete pronaći i na službenim stranicama društva www.dsrpliva.hr.

Vjeranu želimo puno sreće i uspjeha u svim budućim plivačkim pothvatima!