Završeno ovogodišnje izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju – PLIVA pobjednicima dodijelila donacije u ukupnom iznosu od 28.000 eura

Već treću godinu za redom PLIVA prepoznaje i nagrađuje rad udruga koje brinu o pacijentima.

PLIVA je treću godinu zaredom provela natječaj Zajedno prema zdravlju za dodjelu financijske potpore udrugama koje unaprjeđuju iskustva pacijenata te olakšavaju proces liječenja i brige o oboljelima. Na natječaj se ove godine prijavilo više od 30 inicijativa – u prvom je krugu su projektni tim i žiri zdravstvenih stručnjaka odabrali finaliste dok su u drugom zaposlenici PLIVE, zajedno s dijelom zdravstvenih stručnjaka koji su udruge birali putem PLIVINE mobilne aplikacije PhEA, svojim glasovima odlučili o pobjednicima, kojima će biti dodijeljen ukupan iznos donacija od 28.000 EUR.

    

U PLIVI i Tevi smo svjesni važnosti brige za zdravlje te napora koje njegovatelji i svi drugi koje skrbe o oboljelima svakodnevno nesebično ulažu kako bi im osigurali i omogućili bolju kvalitetu života. Kroz natječaj Zajedno prema zdravlju želimo nagraditi upravo njihove napore, te vam sa zadovoljstvom predstavljamo ovogodišnje pobjednike - udruga Ljubav na djelu, udruga žena operiranih dojki Nada iz Rijeke, udruga Down syndrome centar iz Pule te Savez društava multiple skleroze Hrvatske.

    

Svečana dodjela i ove je godine održana u PLIVINOM Istraživačkom institutu. Na ceremoniji su se okupili predstavnici pobjedničkih udruga, zaposlenici PLIVE te drugi uvaženi gosti. Okupljene su pozdravile dr. med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom koja na dodjelu došla kao predstavnica Grada Zagreba te doc. dr. sc. prim. Delfa Radić-Krišto, dr. med. jedna od članica PLIVINOG stručnog žirija zdravstvenih stručnjaka koji su također sudjelovali u odabiru pobjednika natječaja.

Predstavnici udruga kratko su prezentirali svoje projekte te su im članovi uprave PLIVE uručili nagrade. Drago nam je da smo i na ovaj način imali priliku odati priznanje onima koji nesebično skrbe o drugima, pomažu oboljelima te ukazuju na važnost pitanja kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene skrbi, kao i uloge njegovatelja u zdravstvenom sustavu.

    

Predsjednik Uprave PLIVE, Mihael Furjan, kratko se osvrnuo na ovogodišnji natječaj: „Jako me veseli što već treću godinu za redom imamo priliku ovdje zajedno obilježiti završetak natječaja Zajedno prema zdravlju te odati počast i zahvaliti udrugama na svemu što rade za dobrobit pacijenata. S nama su danas ovdje naši ovogodišnji pobjednici, ali zaprimili smo uistinu velik broj prijava te bih iskoristio priliku da čestitam i njima koji se ove godine nisu našli među pobjednicima te ih pozovem da se prijave i na iduće izdanje natječaja. U posljednje tri godine prikupili smo prijave od gotovo 100 udruga diljem Hrvatske te pobjednicima ukupno donirali približno 100.000 EUR. Ponosni smo što imamo priliku podržati udruge u njihovim naporima pomoći pacijentima te biti dijelom realizacije njihovih projekata. Iskrene čestitke svim pobjednicima još jednom.“