Pobjednici drugog izdanja Zajedno prema zdravlju

Predstavljamo koje smo udruge i njihove projekte proglasili najboljima u drugom izdanju natječaja Zajedno prema zdravlju održanog u 2022. godini:

   

Udruga Nismo same

Projekt: Uz nas niste sami

Udruga „NISMO SAME“ najpoznatija je po inovativnom projektu besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama- ideš s nama!“

Udruga je pokrenula novu inicijativu za bolje informiranje onkoloških bolesnika/ca o mogućim rizicima za nastanak duboke venske tromboze (VTE) tijekom onkološkog liječenja, simptomima duboke venske tromboze te mogućnostima njezina kvalitetnog i pravodobnog liječenja što utječe i na kontinuitet onkološkog liječenja.

Projekt je namijenjen onkološkim bolesnicima koji se liječe na Klinici za tumore i bolesnicama kojima je Udruga svekolika podrška.

U Klinici za tumore postoje četiri ultrazvučna aparata na kojima se obavlja niz pretraga za prevenciju i dijagnostiku tumora dojke i drugih sjela, no s obzirom na broj bolesnika i vrijeme čekanja na pretrage nedostajala su još najmanje dva takva uređaja, od kojih se jedan kupio sredstvima PLIVINE donacije, a osigurao je dostupnost brže dijagnostike, terapije i kontrolnih pregleda vezanih za probleme krvnih ugrušaka.

Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Projekt: Radionice „Humor u zdravstvu“

Udruga „CRVENI NOSOVI klaunovidoktori“ djeluje u Hrvatskoj od 2010. godine i okuplja 30 klaunovadoktora - umjetnika u 7 gradova u Hrvatskoj, koji su posebno educirani za rad s bolesnom djecom i starijim osobama.

Njihova je misija uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha vratiti ljudima, u teškim i kriznim situacijama i okolnostima, osjećaj radosti, sreće i optimizma.

Njihova radionica „Humor u zdravstvu“ je osmišljen program koji uključuje predavanje i radionicu o praktičnoj primjeni humora u zdravstvu koji dokazano olakšava komunikaciju, pomaže u izgradnji odnosa s pacijentom te pomaže u odvraćanju pažnje tijekom pretraga.

Radionice su omogućile edukaciju budućih medicinskih radnika i primjenu humora u zdravstvu kao alata od prvog zaposlenja nove generacije medicinskog osoblja.

Udruga Jak kao Jakov

Projekt: Pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti


Udruga „Jak kao Jakov“ djeluje preko 11 godina te pruža potrebnu pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Cilj udruge je nastaviti pružati adekvatnu pomoć u vidu svega što bi pomoglo za vrijeme dok je dijete na liječenju od teških malignih bolesti, kao što su pomagala, lijekovi, troškovi prijevoza na liječenje, troškovi stanovanja tijekom liječenja, te svu ostalu pomoć poput psihološke, socijalne podrške kroz različite kreativne i terapijske radionice i slično.

Aktivnosti udruge također podrazumijevaju izradu i tiskanje bojanki za kreativni rad s oboljelom ili liječenom djecom te pružanje psihološke pomoći kroz rad stručne osobe.

Udruga Mali zmaj

Projekt: Zdravi zmaj


Humanitarno društvo „Mali Zmaj“ osnovano je u cilju promoviranja kulture dobrobiti, dobročinstvom i humanitarnim djelovanjem te radi promicanja, razvitka, popularizacije i unaprjeđenja kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Projekt je osmišljen s ciljem ublažavanja simptoma i posljedica bolesti respiratornog sustava (astma i bronhitis) djece iz obitelji slabijeg imovinskog statusa (inhalatori i haloterapija).

PLIVINA donacija iskoristila se za nabavu inhalatora za djecu, pokrili su se troškovi haloterapija i drva za ogrjev.

Cilj projekta „Zdravi zmaj“ je poboljšanje kvalitete života te pružanje pomoći u podmirivanju troškova liječenja i vezanih uz liječenje za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa.

Djeluju na području cijele Hrvatske, a trenutno na skrbi imaju 452 djece u 164 obitelji.

Podijelite ovu stranicu: