Bosna i Hercegovina

Od 1996. godine, poslovne aktivnosti PLIVE u Bosni i Hercegovini odvijaju se putem predstavništva, čije je sjedište u Sarajevu.Tijekom proteklih petnaestak godina, zahvaljujući uspješnom radu predstavništva PLIVA je osigurala poziciju jedne od vodećih stranih farmaceutskih kompanija u Bosni i Hercegovini kako po ostvarenom prometu i broju registriranih proizvoda, tako i po poslovnom ugledu među korisnicima/kupcima. Sve aktivnosti odvijaju se putem glavnog ureda u Sarajevu, te ureda u Mostaru, Banja Luci i Tuzli.
Aktivnosti predstavništva obuhvaćaju istraživanje tržišta, medicinski marketing i usluge, edukaciju korisnika/kupaca te razvijanje partnerskih odnosa unutar zdravstvenog sustava i zajednice u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Za više informacija posjetite www.pliva.ba

Makedonija

PLIVA je na tržištu Republike Makedonije prisutna već 35 godina, najprije kao predstavništvo, a nakon 1993 godine, PLIVA osniva trgovačko društvo PLIVA Skopje d.o.o. sa sjedištem u Skopju, čija je osnovna djelatnost snabdijevanje makedonskog tržišta PLIVINIM i Tevinim lijekovima. Osim prodaje, PLIVA Skopje ima i vlastito skladište s kojeg robu distribuira lokalnim veledrogerijama.

Za više informacija posjetite www.pliva.com.mk

Srbija

PLIVINI proizvodi u Srbiji dostupni su putem kompanije Actavis d.o.o koja posluje u sklopu Teva grupe od 2016. godine. Sa 20 milijuna prodanih pakiranja lijekova godišnje Actavis je danas jedna od tri vodeće farmaceutske kompanije na tržištu Srbije, a ujedno je i druga najveća generička kompanija na srpskom tržištu.

Za više informacija posjetite www.actavis.rs

Slovenija

Na tržištu Slovenije PLIVA posluje putem kompanije PLIVA Ljubljana koja je dio Teva grupe. PLIVA Ljubljana stabilan je partner slovenskog zdravstvenog sustava i jedna je od 5 najvažnijih farmaceutskih kompanija u Sloveniji.

Za više informacija posjetite www.tevasi.si