Uprava

Poslovanje PLIVE HRVATSKA vodi Uprava čiji je predsjednik Mihael Furjan, a članovi Nikolina Dizdar Čehulić, Romana Šantar i Tatjana Ilić. Svaki od članova Uprave zadužen je za pojedini segment poslovanja kompanije.

Mihael Furjan  - Predsjednik UpraveMihael Furjan
Predsjednik Uprave

Mihael Furjan imenovan je na poziciju predsjednika Uprave PLIVE s 4. svibnjem 2015. a njegova je odgovornost poslovanje PLIVE u Hrvatskoj i regiji Jugoistočna Europa. Mihael Furjan rođen je 1973. godine u Zagrebu, a na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1996. godine. G. Furjan je započeo karijeru u PLIVI 1997. godine kao poslovni analitičar u Ekonomskim poslovima, nakon čega je unaprijeđen na mjesto rukovoditelja, a zatim i rukovoditelja Operativnog planiranja u Marketingu.

G. Furjan svoju je ekspertizu razvijao u različitim područjima farmaceutske industrije. Godine 2001. imenovan je direktorom projekta Biotehnologije u Istraživanju i razvoju, 2003. postaje direktor Lansiranja novih proizvoda u odjelu Strateškog marketinga, a 2004. obnaša funkciju višeg direktora Korporativnih proizvoda u odjelu Razvoja poslovanja, nakon čega postaje odgovoran za cjelokupni životni ciklus proizvoda i vođenje europskog tima za upravljanje projektima i podršku tržištima. Godine 2009. Odlazi iz PLIVE i karijeru nastavlja na poziciji izvršnog direktora u Hrvatskoj pošti, odgovornog za diviziju Pošta. Prije nego što će se vratiti u PLIVU, od 2010. obnaša funkciju izvršnog direktora globalne generičke kompanije u Švicarskoj zadužen za internacionalni portfelj proizvoda. Od travnja 2017. godine g. Furjan obnaša funkciju predsjednika Udruge proizvođača lijekova pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, član je Savjeta HUP-a te je kao predstavnik HUP-a član Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Nikolina Dizdar Čehulić - Član Uprave i Glavni financijski direktorNikolina Dizdar Čehulić
Član Uprave i Glavni financijski direktor

Nikolina Dizdar Čehulić rođena je 1977. u Karlovcu. Nakon diplome na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2000. započinje profesionalnu karijeru u tvrtci Arthur Andersen, te revizorsku karijeru nastavlja 2002. godine u kompaniji Ernst & Young.
PLIVI d.d. pridružila se 2004. godine na mjestu Višeg financijskog analitičara za planiranje i upravljanje učinkom Grupe nakon čega ubrzo napreduje na poziciju direktora Planiranja i upravljanje rezultatom Grupe, a 2007. je imenovana na poziciju Direktora Kontrolinga Grupe. Dvije godine kasnije 2009. preuzima funkciju direktora Financija i računovodstva, Teva Europa, u Tevinom europskom sjedištu u Utrechtu.

Gđa Dizdar Čehulić, 2010. vraća se u Hrvatsku i nastavlja karijeru u kompaniji General Electric GBS na poziciji Regionalnog voditelja za Jugoistočnu Europu.
S 4. studenim 2013. ponovno se pridružuje PLIVINOM timu, a 26. studenog preuzima funkciju Glavnog financijskog direktora i člana Uprave zaduženog za Financije. Gđa Dizdar Čehulić je ovlašteni revizor i član Udruge ovlaštenih i certificiranih revizora u Velikoj Britaniji (FCCA), a 2014. završila je Executive MBA studij na međunarodnoj poslovnoj školi Cotrugli Business School.

Romana Šantar - Član Uprave i izvršni direktor TAPI HrvatskeRomana Šantar
Član Uprave i Izvršni direktor TAPI Hrvatske

Romana Šantar rođena je 1971. godine u Rimu, a na Farmaceutsko biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla naziv magistre farmacije 1994. Romana je započela karijeru u PLIVI iste godine na poziciji procesnog inženjera u Inženjeringu, a 2000. počela je raditi u Globalnim operacijama kao voditeljica različitih projekata, zadužena za koordinaciju aktivnosti u području uvođenja novih proizvoda, sve do njihova stavljanja na tržište, za sve proizvodne lokacije u EU i SAD-u.

Na poziciju više direktorice Proizvodnje promaknuta je 2004. nakon odgovornosti za izgradnju novog pogona za proizvodnju i pakiranje čvrstih oralnih oblika. Do stupanja na novu dužnost direktora TAPI Hrvatska od siječnja 2015. uspješno je vodila farmaceutsku proizvodnju u Zagrebu uključujući pogone za proizvodnju čvrstih oralnih oblika, sterilnih oblika, krema i masti, te pakiranje svih oblika proizvoda, odjela upravljanja automatiziranim i kontrolnim sustavima, održavanje te izrade proizvodne dokumentacije.

Tatjana IlićTatjana_Ilic.png

Član Uprave i Glavni direktor proizvodnih Operacija Zagreb 

Tatjana (Tanja) Ilić svoju karijeru već više od 25 godina razvija na različitim pozicijama unutar farmaceutske industrije. Diplomirala je biotehnologiju na Sveučilištu u Zagrebu, a do sada je u karijeri bila je na više vodećih uloga u PLIVI te na drugim europskim lokacijama i globalnim funkcijama u Teva grupi. Tanja na novu funkciju u Zagrebu dolazi s pozicije glavne direktorice proizvodnih operacija u nizozemskom Haarlemu.

Podijelite ovu stranicu: