100 zaposlenika PLIVE upisalo se u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

PLIVA, vodeća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj, u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, organizirala je akciju upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica za sve svoje zaposlenike i zainteresirane građane.

Zagreb, 2. veljače 2018. – U prostorima PLIVINOG Istraživačkog instituta održana je akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kojoj su se priključili brojni zaposlenici kompanije. Ovom inicijativom, kao i mnogo puta do sada, PLIVA se zajedno sa svojim zaposlenicima istaknula kao istinski partneri zajednice u kojoj posluje.

„Iznimno mi je drago što smo se kao kompanija priključili ovoj hvalevrijednoj akciji. Naši zaposlenici već dugi niz godina priključuju se brojnim dobrotvornim inicijativama u želji da pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Tako se u PLIVI već više od 50 godina četiri puta godišnje organizira i tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Svjesni smo činjenice da veći broj upisanih u Hrvatski registar povećava i mogućnost da se nekome spasi život stoga sam zaista ponosan što na ovaj način možemo dati doprinos nečijem ozdravljenju te pomoći i olakšati onima koji čekaju transplantaciju.“, izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.

„Prije 11 godina Ana nam je u naslijeđe ostavila misiju proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica kako bi pomogli oboljelim osobama kojima je za liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. „Lijek je u nama“, poruka je svake akcije upisa u Hrvatski registar te njome želimo potaknuti građane na upis kojim mogu nekome spasiti život. Drago nam je su zaposlenici PLIVE prepoznali našu misiju kojom zajedno možemo pomoći oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljem.“, izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Današnjoj akciji koja je organizirana u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina priključilo se točno 100 zaposlenika koji su se upisali u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Broj članova Hrvatskog registra kontinuirano raste, a glavni cilj Zaklade Ana Rukavina jest pronalazak podudarnih darivatelja matičnih stanica pacijentima oboljelih od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

Više informacija o Zakladi, načinu na koji se možete uključiti u Hrvatski registar i postupku darivanja koštane srži možete pronaći na službenim internetskim stranicama:

Zaklade Ana Rukavina

Podijelite ovu stranicu:

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Tel: +385 1 372 4852
Fax: +385 1 372 4358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu