Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Split, 17. ožujka 2023. – Na Medicinskom fakultetu u Splitu, u petak, 17. ožujka održano je potpisivanje Ugovora o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE. Ugovor su potpisali Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Dragan Ljutić, Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ante Tonkić te predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan.

Suradnja PLIVE sa znanstvenom zajednicom i studentskom populacijom nastavlja se i ove godine te predstavlja dodatan doprinos prijeko potrebnom umrežavanju gospodarskog sektora i znanosti. Kao jedan od vodećih poslodavaca u Hrvatskoj, PLIVA je svjesna važnosti povezivanja obrazovanja i struke, ali i ulaganja u nadolazeće generacije jer to ne samo da dugoročno pozitivno djeluje na razvoj kompanije, nego doprinosi konkurentnosti fakulteta i samih studenata.

Rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Dragan Ljutić izjavio je:„Za početak hvala PLIVI, koja je više puta od strane studenata prepoznata kao mjesto koje kontinuirano otvara prilike za obrazovanje i usavršavanje mladih profesionalaca, što nas je već odavno prepoznala kao partnera. PLIVA se ponovno pokazala kao prijatelj studenata i Sveučilišta u doprinosu iskustvu učenja i izobrazbe budućih stručnjaka. Veselimo se budućoj suradnji.“

Dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Ante Tonkić dodao je:„Potpisivanjem ovog ugovora napravili smo novi korak ka dodatnom unapređenju kvalitete nastave za studente Medicinskog fakulteta. Vjerujemo da će ova suradnja biti vrijedno iskustvo za studente te da će ih stečeno praktično znanje učiniti spremnijima za tržište rada u Hrvatskoj i EU.“

„Kao vodeća farmaceutska kompanija u Hrvatskoj i regiji, u PLIVI prepoznajemo značaj ulaganja u znanje i razvoj budućih generacija stručnjaka. Ponosni smo što ovom suradnjom možemo dati svoj doprinos znanstvenoj zajednici te želimo studentima omogućiti usvajanje specifičnih znanja bez kojih je u današnje vrijeme teško manevrirati tržištem rada. Drago nam je što će na ovaj način dobiti uvid u realni poslovni svijet u kojem se vještine koje oni usvajaju na fakultetu primjenjuju. Vjerujemo da će sve uključene strane prepoznati i iskoristit mogućnosti koje se nude te se veselimo suradnji.“, zaključio je predsjednik Uprave PLIVE Mihael Furjan.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu

Priče njegovatelja – savjeti osoba koje su to prošle

Priče njegovatelja – savjeti osoba koje su to prošle