Biti zdrav ne znači samo nemati COVID-19

Kao ključni akter u zdravstvenom sustavu, osjećamo veliku odgovornost prema pacijentima. Naša misija je jednostavna: poboljšati živote pacijenata širom svijeta. Vjerujemo da svi trebaju imati pristup kvalitetnim lijekovima, bilo u svrhu kontrole bolesti, liječenja infekcija ili jednostavno poboljšanja općeg zdravlja. U trenutnom globalnom kontekstu, činili smo i moramo nastaviti činiti sve što možemo kako bismo održali proizvodnju visokokvalitetnih lijekova o kojima svakodnevno ovisi više od 200 milijuna pacijenata.

Međutim, može se primijetiti da su određeni pacijenti u svijetu – osobito oni s kroničnim bolestima – za vrijeme pandemije rjeđe odlazili na kontrole. Kada pacijenti odgađaju zdravstvenu skrb, posljedice mogu biti negativne i ponekad dovesti do pogoršanja njihovog stanja.

Posve je razumljivo da su s obzirom na krizu izazvanu COVIDOM-19 liječnici, medicinske sestre, bolnice i većina drugih zdravstvenih djelatnika morali usmjeriti svoje napore prema liječenju bolesnika s COVIDOM-19. S druge strane, ljudi širom svijeta pridržavali su se uputa i ostajali kod kuće kako bi spasili živote.

Duboko smo zahvalni zdravstvenim djelatnicima koji su uložili svoje vrijeme pokušavajući razumjeti virus i njegove učinke i svima onima koji su slijedili upute te se pridržavali mjera prevencije i zaštite.

Pandemija je novo iskustvo za sve nas. U tim trenucima lako je zaboraviti redovite aktivnosti nužne za brigu o svom zdravlju kao što je zdrava prehrana, redovito vježbanje i dovoljno sna. No upravo to bi trebalo biti na samom vrhu naše liste prioriteta kako bismo ostali zdravi, a naš imunološki sustav u potpunosti funkcionalan.

Razumljiv je strah pacijenata s kroničnim bolestima od odlaska liječniku ili u bolnicu na liječenje, osobito jer su izloženi većem riziku od ostalih. No sada je došlo vrijeme da nastave sa zakazanim posjetima liječnicima i s nužnim terapijama koje pridonose liječenju njihove bolesti ili poboljšanju kvalitete njihova života.

Stoga pokrećemo inicijativu „Biti zdrav ne znači samo nemati COVID“ koja je osmišljena s ciljem poticanja pacijenata da redovito brinu o svom zdravlju i redovitom uzimanju terapije. Potičemo ih da to čine odgovorno, uz otvoreni razgovor u svrhu pronalaska najboljeg mogućeg ishoda.

Jasno je da su liječnici još uvijek vrlo angažirani te da je iznimno bitno i dalje sprečavati širenja virusa SARS-CoV-2, ali unatoč izvanrednoj situaciju u kojoj se svi nalazimo potičemo pacijente da redovno vode brigu i o svojim kroničnim bolestima.

Više informacija možete saznati putem naših kanala na društvenim mrežama, a dodatne savjete za siguran posjet liječniku možete pronaći u infografici u prilogu.

Čitaj više

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu