Briga za dobrobit zaposlenika i za vrijeme epidemije

Rad u vrijeme globalne pandemije postavio je pred kompanije brojne izazove i stvorio potrebu za brzim prilagodbama. PLIVA kao dio Teve, vodeće globalne farmaceutske kompanije, svakodnevno opskrbljuje milijune pacijenata lijekovima i svjesni smo da je odgovornost koju imamo prema pacijentima i zdravstvenim sustavima velika. Istovremeno usredotočeni smo na zdravlje i dobrobit naših zaposlenika. Upravo oni osiguravaju nastavak naših poslovnih operacija i neometanu opskrbu pacijenata našim lijekovima.

PLIVA veliku važnost posvećuje dobrobiti na radnome mjestu te kroz brojne aktivnosti na sustavan način nastojimo promicati brigu za zdravlje i usvajanje zdravih životnih navika te tako stvarati kulturu zdravlja kako u poslovnom, tako i u privatnom životu. Kako bismo našim zaposlenicima barem djelomično olakšali svakodnevicu tijekom ovih izazovnih vremena te istovremeno nastavili s promicanjem važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju, pokrenuli smo internu digitalnu inicijativu pod nazivom Povezani i kada nismo zajedno. Riječ je o seriji newslettera koje tjedno šaljemo zaposlenicima i koji sadrže različite tekstove, alate i vježbe vezane uz mentalno i tjelesno zdravlje. Na ovaj način svakoga tjedna našim zaposlenicima nudimo edukativan, koristan i primjenjiv sadržaj koji mogu pronaći na jednome mjestu. Sve članke pišu upravo naši zaposlenici što omogućuje da sadržaj newslettera obuhvati upravo njihove jedinstvene potrebe. Također, u suradnji s CNS timom iz Komercijalnog poslovanja oformili smo segment Mentalno zdravlje kroz koji specijalisti psihijatrije za nas produciraju stručne sadržaje koji bi mogli biti od koristi zaposlenicima te im i na taj način pružaju podršku. Neke od tema na koje smo stavili fokus su važnost empatije, razni aspekti odnosa u obiteljskom životu u današnje vrijeme, briga za bližnje i važnost psihološke otpornosti.

Svakoga tjedna u sklopu newslettera zaposlenici mogu pronaći sadržaj koji im odgovara, bilo da se radi o vježbama opuštanja ili razgibavanja, aktivnostima koje mogu raditi kod kuće s djecom različitih uzrasta, edukativnih članaka ili video zapisa, ali i iskustva naših kolegica i kolega volontera tijekom epidemije covid-19.

Inicijativu Povezani i kada nismo zajedno iskoristili smo i za nastavak provođenja aktivnosti usmjerenih na osvještavanje važnosti prevencije i pravilnog liječenja te smo ponovno odlučili interno obilježiti Svjetski dan astme. Ove smo godine pripremili nešto malo drugačije pa su naši stručnjaci pulmolozi s dugogodišnjim iskustvom u liječenju ove bolesti putem video sadržaja upoznali sve zaposlenike sa simptomima astme, pružili savjete o tome kada otići liječniku, kako liječiti i kontrolirati astmu te kako s njom živjeti i što napraviti u slučaju pogoršanja. Drago nam je što smo unatoč trenutnim preventivnim mjerama zaštite te fizičke razdvojenosti uz rad od kuće ostali povezani i zajednički obilježili ovaj važan dan.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu