Novi predsjednik Uprave PLIVE HRVATSKA d.o.o.

Zagreb, 4. svibnja 2015. - PLIVA HRVATSKA d.o.o., članica Teva grupe, objavljuje imenovanje Mihaela Furjana na poziciju predsjednika Uprave Društva s 4. svibnjem 2015. nastavno na odluku Tihomira Oreškovića, dosadašnjeg predsjednika Uprave da prihvati globalnu poziciju.

„Izuzetno nam je drago što smo imenovali Mihaela Furjana koji je svoju karijeru započeo i uspješno razvijao upravo u PLIVI. Nakon stjecanja međunarodnog iskustva na istaknutim pozicijama u farmaceutskoj industriji Mihael se vraća u Hrvatsku kako bi svojim iskustvom i znanjem doprinio poslovanju vodeće kompanije na hrvatskom farmaceutskom tržištu,“ rekao je Hubert Puech d'Alissac, predsjednik Nadzornog odbora PLIVE HRVATSKA d.o.o. te dodao, “Gospodin Furjan bit će također zadužen za komercijalno poslovanje u regiji Jugoistočna Europa te će uz postojeće timove raditi na pružanju što kvalitetnijih usluga svim našim partnerima i korisnicima u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.“ 

Mihael Furjan iskusan je menadžer s više od 15 godina iskustva u farmaceutskoj industriji koji je svoju karijeru započeo u PLIVI 1997. godine. Nakon završetka školovanja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, zaposlio se kao poslovni analitičar u Ekonomskim poslovima gdje je u kratkom roku napredovao do rukovoditelja, a zatim i rukovoditelja Operativnog planiranja u Marketingu. Mihael Furjan je svoju ekspertizu razvijao u različitim područjima farmaceutske industrije pa je tako 2001. imenovan direktorom projekta Biotehnologije, 2003. direktorom Lansiranja novih proizvoda u odjelu Strateškog marketinga, a 2004. višim direktorom Korporativnih proizvoda u odjelu Razvoja poslovanja. Iz PLIVE odlazi 2009. godine kada je obnašao odgovornost za cjelokupni životni ciklus proizvoda i vođenje europskog tima za upravljanje projektima i podršku tržištima. Njegovo bogato menadžersko iskustvo uključuje poznavanje financijskog poslovanja, razvoja proizvoda, marketinga i prodaje, procesa restrukturiranja kao i vođenje internacionalnih timova i projekata. Nakon nekoliko godina koje je proveo zajedno s obitelji u Švicarskoj, u PLIVU se vraća s pozicije izvršnog direktora globalne generičke kompanije zaduženog za internacionalni portfelj proizvoda.
„Osim iznimne odgovornosti, veliko je zadovoljstvo prihvatiti se vođenja vodeće farmaceutske kompanije u Hrvatskoj. Svoj profesionalni život započeo sam u PLIVI kojoj sam zahvalan za znanja i izazovne projekte na kojima sam imao priliku raditi već na početku svoje karijere. PLIVA je danas važan dio Teva grupe, najveće generičke kompanije u svijetu, koja iskustvom i znanjem svojih zaposlenika aktivno sudjeluje u globalnim farmaceutskim kretanjima. Izazov je vratiti se u Zagreb, obogaćen internacionalnim iskustvom i nastaviti razvijati poslovanje ovako uspješne organizacije u regiji Jugoistočna Europa,“ rekao je Mihael Furjan. 

Tihomir Orešković u srpnju 2014. preuzeo je odgovornost za financijsko poslovanje Teve u Europi, a u travnju 2015. imenovan je glavnim financijskim direktorom Tevinog globalnog generičkog poslovanja s mjestom rada u Amsterdamu. Gospodin Orešković svoju je novu funkciju komentirao: “Preuzimanje odgovornosti za financijske operacije generičkog poslovanja Teve veliki je iskorak. Drago mi je da sam protekle tri godine stekao vrijedne uvide u kompleksno poslovanje PLIVE i imao priliku surađivati s vrhunskim profesionalcima koje krasi timski duh i želja za kontinuiranim napretkom i uspjehom. Uz činjenicu da se radi o vodećoj organizaciji na hrvatskom farmaceutskom tržištu PLIVA danas predstavlja puno više od poslovanja u ovoj regiji. Zaposlenici iz Hrvatske svojim znanjem, ravnopravno s internacionalnim stručnjacima, sudjeluju u naprednim trendovima u farmaceutskoj industriji,“ te dodao, “Siguran sam kako će investiranje, prvenstveno u proširenje i dodatnu modernizaciju proizvodnih procesa, ali i značajna ulaganja u istraživanje i razvoj dati dodatan poticaj za daljnji napredak i budući rast PLIVE, ali i cjelokupne farmaceutske industrije u Hrvatskoj.“

Podijelite ovu stranicu:

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Tel: +385 1 3724 852
Fax: +385 1 3724 358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu