Održana ovogodišnja Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu (MEFST), u suradnji s etabliranom tvrtkom za edukaciju Pharma Expert, po peti put organizira Ljetnu školu kliničke farmacije s PLIVOM namijenjenu magistrima farmacije, koja je zbog prošlogodišnjih uspjeha i zadovoljstva korisnika ponovno izazvala veliki interes polaznika te postala jedan od najvažnijih događaja u kalendaru svakog ljekarnika.

Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM održana je u Splitu od 23. do 25. kolovoza u prostorijama Medicinskog fakulteta u Splitu. Polaznici su imali priliku birati između pohađanja tečaja početne ili napredne razine te su mogli posjetiti radionicu s prof. dr. sc. Martin Henmanom s Trinity College iz Irske, eksperta u području ljekarničke skrbi i kliničke farmacije

PLIVA od početka podržava i omogućava ovu vrstu cjeloživotnog usavršavanja, time podupirući edukacije ljekarnika i njihove napore da, prateći najnovije svjetske trendove, unaprijede ljekarničku praksu te tako doprinesu kvalitetnijem savjetovanju i liječenju pacijenata u Hrvatskoj i regiji jugoistočna Europa. Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive, pozdravio je prisutne na otvaranju skupa istaknuvši: „Izrazito nam je drago što po peti puta možemo pozdraviti sve vas ljekarnike koji svakodnevno ulažete velike napore kako bi svojim pacijentima pomogli u savladavanju i usvajanju zdravih životnih stilova te praćenju bolesti uz savjete o terapijama. Ljekarnici su pacijentima često prvi zdravstveni radnici, a radi svoje pristupačnosti i sve značajniji čimbenik u cjelokupnom zdravstvenom sustavu.“

Gotovo rekordni broj od 150 polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije prijavilo je svoje sudjelovanje kako bi kroz interaktivne radionice, na velikom broju slučajeva iz ljekarničke prakse, usavršili svoje znanje iz područja racionalne farmakoterapije i vještine s području ljekarničke skrbi. Neke od ovogodišnjih tema su: Neuropatska bol, Individualizacija terapije, Upravljanje terapijom Interakcije lijekova, Pristup pacijentima s poremećajima sna, Svijesti i ravnoteže, Novosti u terapiji alergija, Degenerativnih bolesti CNS-a, Atrijske fibrilacije i prevencije moždanog udara, Savjetovanje pri izdavanju antidepresiva i antipsihotika. Sve naučeno odmah je primjenjivo u svakodnevnoj praksi farmaceuta kako bi pacijentima pružili učinkovitu i sigurnu skrb.

Voditelji tečaja doc.dr.sc. Arijana Meštrović, MPharm i prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med., ove su godine svoj tim proširili s 4 predavačice iz ljekarničke prakse - Alenom Tatarević, mag.pharm., Carmen Pacadi, mag.pharm., Asmirom Dervišević, mag.pharm., i Majom Radovanlijom, mag.pharm. Prof.dr.sc. Darko Modun, dr.med. u ime organizatora otvorio je skup riječima: „Ponosni smo što Medicinski Fakultet u Splitu pruža, ne samo studentima, već i magistrima farmacije u praksi, priliku za cjeloživotno učenje i razvoj kompetencija koje su neophodne u suvremenom ljekarništvu. Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM prilika je da se znanost i praksa povežu na najbolji mogući način za dobrobit pacijenata“. Na početku Ljetne škole, u petak 23.8., sudionicima se obratila doc.dr.sc. Arijana Meštrović koja je istakla „Ljetna škola kliničke farmacije s PLIVOM predstavlja suvremeni oblik izobrazbe za magistre farmacije u ljekarničkoj praksi. Interaktivne radionice, poster prezentacije, prikazi stvarnih slučajeva iz prakse ponudit će nova znanja, razviti vještine i motivirati kolege iz cijele regije na još kvalitetniji pristup pacijentima“.

U nedjelju 25.08. dodijeljene su nagrade najuspješnijim autorima prikazanih slučajeva iz ljekarničke prakse te certifikati svim sudionicima.

Podijelite ovu stranicu:

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Prof. Darko Modun, dr. med.
Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Splitu i voditelj studija Farmacije

Tel: +38598892373
E-mail: dmodun@mefst.hr

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA D.O.O.

Tel: +385 1 372 4852
Fax: +385 1 372 4358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu