PLIVA donacijom od preko milijun kuna pomaže u sanaciji posljedica na potresom pogođenim područjima

Osim na kvalitetu svojih proizvoda, PLIVA je ponosna i na društveno odgovorne aktivnosti u zajednici u kojoj djeluje. Bitna odrednica našeg poslovanja, ali i poslovanja cijele Teva grupe, pomaganje je u okruženju u kojem ostvarujemo uspješne poslovne rezultate.

Nakon velikog potresa u Zagrebu u ožujku prošle godine, na samom kraju 2020. godine razorni potresi pogodili su područje Sisačko – moslavačke županije. Velike štete otežavaju normalan život na pogođenom području pa smo se u želji da damo svoj doprinos u ovoj teškoj situaciji odlučili donirati novčana sredstva Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS).

Opća bolnica „dr. Ivo Pedišić“, središnji zdravstveni centar Sisačko – moslavačke županije kojem gravitira gotovo 200.000 ljudi, teško je oštećena u potresu i samo su tri zgrade ostale u funkciji, što uvelike otežava pružanje zdravstvene skrbi svima kojima je ona potrebna. Bolnički timovi bili su prisiljeni uputiti velik broj pacijenata na liječenje u druge zdravstvene ustanove i posljednjih mjesec dana predano rade na obnavljanju što većeg broja funkcija, kako bi se građanima osigurala prijeko potrebna skrb. Nadamo se kako će donirana sredstva ubrzati obnovu i doprinijeti što kvalitetnijem liječenju pacijenata Sisačko – moslavačke županije.

Članovi HGSS-a bili su među prvima na terenu gdje i danas kontinuirano pružaju pomoć unesrećenima i sudjeluju u saniraju nastale štete. Volonteri HGSS-a redovno sudjeluju u sprječavanju nesreća, spašavanju i pružanju prve medicinske pomoći na nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima. Proteklih godina sudjelovali su pri spašavanju i zbrinjavanju građana i imovine prilikom potresa u Zagrebu, a sada intenzivno pomažu građanima Sisačko – moslavačke županije. Vjerujemo kako će ova donacija olakšati trenutne i buduće akcije u kojima će HGSS sudjelovati.

Osobito smo ponosni na zaposlenike PLIVE i članove PLIVINOG sportskog društva koji su se u ovim izazovnim vremenima, kada je naglašena potreba za zajedničkom brigom za druge, odmah angažirali na prikupljanju materijalne i novčane pomoći za sve ugrožene. Prikupljene namirnice, higijenske potrepštine i novčana pomoć donirani su Crvenom križu, udruzi Ljudi za ljude te udruzi Crveni Nosovi koje su se angažirale upravo na području Sisačko – moslavačke županije. Drago nam je što su naši zaposlenici pokazali, kao toliko puta do sada, da su i kao pojedinci spremni pomoći i zajednički napraviti velike stvari. Često naglašavamo kako smo kroz mnoge aktivnosti fokusirani na dobrobit naših zaposlenika, jer su upravo oni nosioci naših najvećih poslovnih uspjeha. Stoga smo se kao kompanija odlučili pomoći u obnovi s preko 200.000 HRK zaposlenicima čije su kuće stradale u potresu kako bismo im barem djelomično olakšali tešku životnu situaciju u kojoj su se našli.

PLIVA je također donirala značajne količine dezinfekcijskih sredstava organizacijama i institucijama koje su sudjelovale u pružanju pomoći u kriznim situacijama, koje svojim aktivnostima pokrivaju cijelo područje Sisačko – moslavačke županije. Ukupan iznos doniranih sredstava prelazi milijun kuna.

„Svjesni smo ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi Sisačko – moslavačka županija. Riječ je o nezapamćenoj katastrofi te smo se na ovaj način odlučili uključiti u pružanje pomoći i dati doprinos u obnovi potresom pogođenih područja. Vjerujemo kako će ova donacija na brz i konkretan način pomoći sisačkoj bolnici, ali i volonterima HGSS-a koji su i dalje svakoga dana aktivni na terenu. Želim iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima onima koji u ovom trenutku brinu za naše zdravlje i sigurnost te svim djelatnicima nadležnih službi koji svojim radom čine sve kako bi sanirali posljedice potresa na pogođenim područjima. Posebno zahvaljujem našim zaposlenicima na nesebičnom pružanju pomoći kada je to najpotrebnije. Bez njihove podrške, truda i posvećenosti ne bismo mogli održati sve poslovne procese u ovim zahtjevnim uvjetima te održati odgovornost koju imamo prema pacijentima i zajednicama diljem svijeta“, ovom je prilikom izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Najnovije istraživanje pokazuje da europski generički lijekovi nestaju te su potrebne drastične mjer...

Najnovije istraživanje pokazuje da europski generički lijekovi nestaju te su potrebne drastične mjere kako bi se spriječila kriza

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"