PLIVA donirala vrijedne dijagnostičke uređaje Hrvatskom torakalnom društvu i Hrvatskom respiratornom društvu

Zagreb, 4. svibnja 2016. - PLIVA HRVATSKA d.o.o. donacijom dvaju pokretnih spirometara za dijagnostiku i prevenciju plućnih bolesti u vrijednosti od 41.000 kuna službeno je obilježila Svjetski dan astme i kraj humanitarno – zdravstvene akcije „Volim hodanje“. Spirometri su donirani Hrvatskom torakalnom društvu i Hrvatskom respiratornom društvu kako bi medicinskim djelatnicima pomogli u zajedničkoj brizi o pacijentima.

Javnozdravstvena akcija „Volim hodanje“ provodi se već petu godinu za redom u četiri najveća hrvatska grada s ciljem promicanja zdravog življenja, a ovog puta s posebnim naglaskom na podizanje svjesnosti o kroničnim bolestima respiratornog sustava, posebice astme i KOPB-a. Samo u 2015. godini akciji se pridružilo više od 12.000 građana koji su svojim sudjelovanjem dodatno uvećali iznos donacije budući da je za svaki prehodani kilometar PLIVA donirala 1 kn za kupnju spirometara.

Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) predstavlja treći vodeći uzrok smrti u svijetu, odmah iza bolesti krvožilnog i cerebrovaskularnih bolesti. U Europi od KOPB-a boluje između 4 i 10% ukupne odrasle populacije, a broj oboljelih je u stalnom porastu. Gotovo 70% bolesnika nema postavljenu dijagnozu, a za liječenje bolesti nužno je pravovremeno dijagnosticiranje te pridržavanje propisanih terapija. Astma se za razliku od KOPB-a najčešće javlja u mlađoj životnoj dobi, a polovina bolesnika oboli do svoje desete godine. Procjenjuje se da od astme u svijetu boluje više od 300 milijuna ljudi, a posljednjih je godina broj oboljelih u porastu. Riječ je o bolesti koja se ne može u potpunosti izliječiti, ali se pravovremenom dijagnozom i pravilnim tretiranjem može držati pod kontrolom. 

Hrvatskom torakalnom društvu i Hrvatskom respiratornom društvu vrijednu donaciju u ime PLIVE uručio je predsjednike Uprave Mihael Furjan.

„Iznimno mi je drago što smo već 95 godina partner hrvatskom zdravstvenom sustavu i imamo priliku pomoći zajednici u kojoj poslujemo i ostvarujemo uspješne rezultate. Ponosni smo što na ovaj način možemo dati doprinos poboljšanju zdravlja naših pacijenata i liječnicima olakšati postavljanje dijagnoze oboljelima. Kao kompaniji svjesnoj svoje društvene odgovornosti želja nam je nastaviti ulagati u razvoj zdravstvenog sustava s ciljem poboljšanja uvjeta i kvalitete liječenja građana.“ istaknuo je Furjan.

„Zahvaljujemo PLIVI koja je prepoznala naše potrebe za nabavom spirometara koji će nam biti od velike pomoći u svakodnevnom radu sa pacijentima. Riječ je o donaciji od iznimnog značaja. Ovi dijagnostički uređaji će uz pravovremeno otkrivanje kroničnih respiratornih bolesti koje ozbiljno utječu na kvalitetu života također olakšati liječenje oboljelih i nastavno na pravovremeno postavljanje dijagnoze omogućiti im bolje zdravlje i veću kvalitetu života.“ istaknuo je prof. Miroslav Samaržija predsjednik Hrvatskog torakalnog društva“

Podijelite ovu stranicu:

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Tamara Sušanj Šulentić 
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Tel: + 385 1 3724 852
Fax: + 385 1 3724 358 
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu