PLIVA nagrađena s dva priznanja za upravljanje ljudskim resursima

Konzultantska kuća SELECTIO i ove je godine PLIVI dodijelila certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje ova konzultantska kuća dodjeljuje od 2005. godine poslodavcima koji zadovolje visoke standarde tog certifikata. Osim toga, PLIVA je od lipnja ove godine nositeljica i priznanja Izvrsnost u izazovima kojim SELECTIO od početka pandemije koronavirusa nagrađuje one poslodavce koji su pokazali kvalitetan odnos i brigu za svoje zaposlenike i u ovom pandemijskom periodu.

U PLIVI veliku važnost pridajemo razvoju svojih zaposlenika, pa tako kontinuirano postoje dostupni različiti oblici edukacija, predavanja i online sadržaja za učenje. Poticanje stjecanja novih znanja i vještina važno je za zaposlenike i s aspekta mogućnosti razvoja karijere kao i za uspjeh u farmaceutskom visoko tehnološkom okruženju. U protekloj godini zaposleni su u prosjeku sudjelovali u nešto više od čak 40 sati edukacija (po osobi), pri čemu su svi prošli barem jedan oblik neobaveznog usavršavanja.

„Uz kontinuirano ulaganje u razvoj poslovanja, ključnim smatramo kontinuirano ulaganje u zaposlenike jer upravo oni ostvaruju vrhunske rezultate te uvijek ističemo kako su naši ljudi ti koji čine PLIVU i kako bez njih, njihove stručnosti i znanja ne bi bilo uspjeha ni novih iskoraka. Kontinuirano zapošljavamo kvalitetne stručnjake kojima nudimo prilike za rad i razvoj u izazovnom i kompleksnom međunarodnom okruženju“ istaknula je Blagica Petrovac-Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala.

PLIVA se u postupku certifikacije za status Poslodavca Partnera istaknula brojnim inicijativama usmjerenim k promicanju zdravlja, poput obilježavanja dana plućnih bolesti pri čemu je bilo moguće savjetovanje sa stručnjacima, otvaranja šetnica i ohrabrivanje (ili motiviranje) zaposlenika da svoju pauzu iskoriste aktivno primjerice u šetnji. S ciljem promicanja svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih stilova i očuvanja zdravlja, za zaposlenike je, uz brojne informativne članke, organizirano prikazivanje filma o životu s multiplom sklerozom, a prigodnim predavanjem obilježen je i dan mentalnog zdravlja. Fokus na mentalno zdravlje nastavljen je i u aktivnostima implementiranim za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Naime tijekom pandemije koronavirusa, u PLIVI smo uveli brojne prakse zbog kojih smo nagrađeni i priznanjem Izvrsnost u izazovima. Fokus je u tvrtki u početku pandemije bio na nizu praksi vezanih za krizni menadžment kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja te smo osobito ponosni i na uvedenu wellbeing praksu „Razvojni četvrtci“ koja predstavlja ciklus tjednih online edukacija koje su dostupne svim zaposlenicima, te na newsletter „Povezani i kad nismo zajedno“ koji se bavi temama vezanim za očuvanje psihičkog zdravlja.

„PLIVA, kao dio Teve, vodeće globalne farmaceutske kompanije, svakodnevno opskrbljuje milijune pacijenata lijekovima i svjesni smo odgovornosti koju imamo prema zajednicama u kojima poslujemo. Ponosni smo što smo osigurali neometano poslovanje i opskrbu naših pacijenata te istovremeno zaštitili naše zaposlenike i usmjerili se na očuvanje njihovog mentalnog zdravlja. I ova kriza nam je pokazala da iz svake teške situacije možemo naučiti nešto novo i unaprijediti način na koji radimo te ojačati kulturu koja nam je u dugoj povijesti omogućila postizanje prestižnih rezultata “ izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

Trenutno je 60 nositelja certifikata Poslodavac Partner u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta

www.poslodavacpartner.org

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Teva Pharmaceuticals dobila oznaku migraine-friendly radnog mjesta

Teva Pharmaceuticals dobila oznaku migraine-friendly radnog mjesta

Novo izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju(2)

Novo izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju(2)

Teva objavila izvješće o napretku u zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju za 2021. ...

Teva objavila izvješće o napretku u zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju za 2021. godinu

TEVA najavila donacije osnovnih lijekova za ukrajinske izbjeglice

TEVA najavila donacije osnovnih lijekova za ukrajinske izbjeglice

Meet the expert – Jasna Pintarić

Meet the expert – Jasna Pintarić

Meet the expert – Paula Lindić

Meet the expert – Paula Lindić

Meet the expert – Ranka Tomljenović

Meet the expert – Ranka Tomljenović

PLIVA donirala 200.000 kuna udrugama koje brinu o pacijentima

PLIVA donirala 200.000 kuna udrugama koje brinu o pacijentima

Upoznajte finaliste natječaja "Zajedno prema zdravlju"

Upoznajte finaliste natječaja "Zajedno prema zdravlju"

"Put lijekova" sve je važniji pacijentima

"Put lijekova" sve je važniji pacijentima