PLIVA nagrađena s dva priznanja za upravljanje ljudskim resursima

Konzultantska kuća SELECTIO i ove je godine PLIVI dodijelila certifikat Poslodavac Partner, prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima koje ova konzultantska kuća dodjeljuje od 2005. godine poslodavcima koji zadovolje visoke standarde tog certifikata. Osim toga, PLIVA je od lipnja ove godine nositeljica i priznanja Izvrsnost u izazovima kojim SELECTIO od početka pandemije koronavirusa nagrađuje one poslodavce koji su pokazali kvalitetan odnos i brigu za svoje zaposlenike i u ovom pandemijskom periodu.

U PLIVI veliku važnost pridajemo razvoju svojih zaposlenika, pa tako kontinuirano postoje dostupni različiti oblici edukacija, predavanja i online sadržaja za učenje. Poticanje stjecanja novih znanja i vještina važno je za zaposlenike i s aspekta mogućnosti razvoja karijere kao i za uspjeh u farmaceutskom visoko tehnološkom okruženju. U protekloj godini zaposleni su u prosjeku sudjelovali u nešto više od čak 40 sati edukacija (po osobi), pri čemu su svi prošli barem jedan oblik neobaveznog usavršavanja.

„Uz kontinuirano ulaganje u razvoj poslovanja, ključnim smatramo kontinuirano ulaganje u zaposlenike jer upravo oni ostvaruju vrhunske rezultate te uvijek ističemo kako su naši ljudi ti koji čine PLIVU i kako bez njih, njihove stručnosti i znanja ne bi bilo uspjeha ni novih iskoraka. Kontinuirano zapošljavamo kvalitetne stručnjake kojima nudimo prilike za rad i razvoj u izazovnom i kompleksnom međunarodnom okruženju“ istaknula je Blagica Petrovac-Šikić, viša direktorica Ljudskih potencijala.

PLIVA se u postupku certifikacije za status Poslodavca Partnera istaknula brojnim inicijativama usmjerenim k promicanju zdravlja, poput obilježavanja dana plućnih bolesti pri čemu je bilo moguće savjetovanje sa stručnjacima, otvaranja šetnica i ohrabrivanje (ili motiviranje) zaposlenika da svoju pauzu iskoriste aktivno primjerice u šetnji. S ciljem promicanja svijesti o važnosti usvajanja zdravih životnih stilova i očuvanja zdravlja, za zaposlenike je, uz brojne informativne članke, organizirano prikazivanje filma o životu s multiplom sklerozom, a prigodnim predavanjem obilježen je i dan mentalnog zdravlja. Fokus na mentalno zdravlje nastavljen je i u aktivnostima implementiranim za vrijeme pandemije koronavirusa. 

Naime tijekom pandemije koronavirusa, u PLIVI smo uveli brojne prakse zbog kojih smo nagrađeni i priznanjem Izvrsnost u izazovima. Fokus je u tvrtki u početku pandemije bio na nizu praksi vezanih za krizni menadžment kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja te smo osobito ponosni i na uvedenu wellbeing praksu „Razvojni četvrtci“ koja predstavlja ciklus tjednih online edukacija koje su dostupne svim zaposlenicima, te na newsletter „Povezani i kad nismo zajedno“ koji se bavi temama vezanim za očuvanje psihičkog zdravlja.

„PLIVA, kao dio Teve, vodeće globalne farmaceutske kompanije, svakodnevno opskrbljuje milijune pacijenata lijekovima i svjesni smo odgovornosti koju imamo prema zajednicama u kojima poslujemo. Ponosni smo što smo osigurali neometano poslovanje i opskrbu naših pacijenata te istovremeno zaštitili naše zaposlenike i usmjerili se na očuvanje njihovog mentalnog zdravlja. I ova kriza nam je pokazala da iz svake teške situacije možemo naučiti nešto novo i unaprijediti način na koji radimo te ojačati kulturu koja nam je u dugoj povijesti omogućila postizanje prestižnih rezultata “ izjavio je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.

Trenutno je 60 nositelja certifikata Poslodavac Partner u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Više o projektu Certifikat Poslodavac Partner možete doznati na stranici projekta

www.poslodavacpartner.org

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu