PLIVINA donacija KBC-u Split – uređaj za evocirane potencijale

Zagreb, 15. lipnja 2015. - Kliničkom bolničkom centru Split PLIVA je donirala aparat za evocirane potencijale vrijedan više od 200.000 kn. Prim. doc. dr. sc. Nikoli Kolji Poljaku, sanacijskom upravitelju bolnice donaciju je uručio Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE HRVATSKA.

“PLIVINA je dugogodišnja tradicija potpora kvalitetnijem liječenju svih pacijenata u Republici Hrvatskoj i iskreno se nadam kako će donirana oprema pomoći kvalitetnijem dijagnosticiranju, praćenju i liječenju bolesti i oštećenja kod oboljelih osoba, a osobito oboljelih od multiple skleroze, koje se liječe u Kliničkom bolničkom centru Split.”, istaknuo je Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE HRVATSKA.

„Rano prepoznavanje neuroloških oštećenja obvezno je za pravovremeno planiranje terapeutskih i rehabilitacijskih intervencija kod osoba oboljelih od multiple skleroze. Novi aparat za evocirane potencijale pomoći će nam da i dalje pružamo najbolju zdravstvenu skrb našim pacijentima.“, rekla je prof.dr.sc. Marina Titlić, dr.med., predstojnica Klinike za neurologiju, zahvaljujući PLIVI na donaciji.

Sanacijski upravitelj KBC-a Split, prim. doc. dr. sc. Nikola Kolja Poljak, dodao je kako donacija aparata za evocirane potencijale puno znači i za KBC Split jer će splitski laboratorij za evocirane potencijale zahvaljujući novoj opremi i dalje ostati referentni centar Ministarstva zdravlja.

Laboratorij za evocirane potencijale Klinike za neurologiju posljednjih pet godine referentni je centar Ministarstva zdravlja i donedavno je bio jedini referentni centar u KBC-u Split. Godišnje laboratorij obavi više od 1200 pregleda pacijenata, a ovom donacijom ostvarit će se i dodatni napredak u dijagnosticiranju, praćenju i liječenju bolesti. Novi suvremeni aparat liječnicima će pružiti još bolji prikaz abnormalnosti u funkciji osjetnog sustava pacijenata dok će pomoć u anatomskoj lokalizaciji procesa omogućiti praćenje toka bolesti bezbolnim putem.

U Republici Hrvatskoj od multiple skleroze boluje oko 4500 bolesnika te je prevalencija bolesti oko 130 do 140 oboljelih na 100 000 stanovnika. Pretežno je to bolest mladih osoba i drugi je uzrok invalidnosti te dobi, no nažalost, u Hrvatskoj se danas lijeci oko 20% od ukupnog broja oboljelih. Vrlo često multipla skleroza uzrokuje nesposobnost za rad te preuranjeno umirovljenje, a često i ovisnost o tuđoj pomoći.

Podijelite ovu stranicu:

Za dodatne informacije, kontaktirajte:

Tamara Sušanj Šulentić
Direktorica Komunikacija
PLIVA HRVATSKA d.o.o.

Tel: +385 1 3724 852
Fax: +385 1 3724 358
E-mail: tamara.sulentic@pliva.hr

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu