Upoznajte Anabelu, Anu, Ivu, Mateu i Petru – nove PLIVINE stipendistice

PLIVA ove godine obilježava svojih prvih sto godina postojanja i jedna je od rijetkih kompanija u Hrvatskoj, ali i svijetu koje se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom uspješnog poslovanja. Svoj uspjeh te mnogobrojna znanstvena dostignuća u najvećoj mjeri zahvaljuje upravo svojim visokostručnim zaposlenicima, istraživačima i znanstvenicima od kojih su mnogi svoje karijere u PLIVI započeli još kao studenti. U PLIVI smo također ponosni na dugu tradiciju stipendiranja studenata kroz koju se već dugi niz godina trudimo doprinositi izgradnji nove generacije stručnjaka te poticati njihov daljnji istraživački razvoj.

Izabrane nove stipendistice

Krajem prosinca 2020. godine završio je još jedan natječaj za dodjelu PLIVINIH stipendija na koji su se prijavili brojni redovni studenti Farmaceutsko - biokemijskog fakulteta, Prirodoslovno - matematičkog fakulteta (studij Kemije), Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije te ostalih srodnih fakulteta. Nakon velikog broja pristiglih prijava, izabrano je pet stipendistica. Anabela, Ana, Iva, Matea i Petra pokazale su izvrsne rezultate na studiju te nam je drago što ih na ovaj način možemo podržati. 

Svečano potpisivanje ugovora održalo se u PLIVINOM Istraživačkom institutu, a prisustvovao mu je i Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE, koji je čestitao novoizabranim stipendisticama te izjavio: „Drago nam je vidjeti što interes i broj prijava za PLIVINE stipendije kontinuirano raste. To je odličan pokazatelj toga da je sve više mladih stručnjaka željno ulagati dalje u razvoj svojih znanja i osnaživanje svojih potencijala, što je od velike važnosti jer upravo oni čine novu generaciju budućih istraživača i znanstvenika te eksperata u područjima koja tek nastaju. Čestitam našim novim stipendisticama i želim im puno sreću u daljnjem razvoju karijere i budućim poslovnim uspjesima.“

Blagica Petrovac Šikić, direktorica ljudskih potencijala PLIVE, pridružila se čestitkama i naglasila da PLIVINA dugogodišnja tradicija stipendiranja nema samo financijsku vrijednost za studente, već pruža priliku da studenti obogate svoje znanje stečeno tijekom studija primijene ga u praksi te dobiju priliku za stručnom pomoći i mentorstvom.

Na pitanja što za njih znači PLIVINA stipendija, kako su se odlučili na ovu vrstu studija te kako zamišljaju svoju karijeru nakon završenog fakulteta PLIVINE su nam stipendistice kratko odgovorile u nastavku:

Anabela Ljubić

Studentica sam 2. odnosno završne godine diplomskog studija Kemijsko inženjerstvo – modul Kemijsko procesno inženjerstvo na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. Još od osnovne škole najviše sam voljela prirodne znanosti i tehnologiju što me u konačnici dovelo na FKIT koji se pokazao kao idealan izbor za mene. Tu sam stekla stručno znanje kroz redovne obveze i sudjelovanje u znanstvenim radovima te tako dodatno povećala interes za područjem kemijskog inženjerstva, a posebice reakcijskog i procesnog inženjerstva. Tijekom stručne prakse u PLIVI upoznala sam zanimljive aspekte farmaceutske industrije te uvidjela da ima prostora za učenje i usavršavanje. Za mene je PLIVINA stipendija veliko priznanje za dosadašnji trud i rad, a posebno mi znači mogućnost daljnjeg napretka i usavršavanja kroz rad u tvrtki. Nakon diplome se vidim u dinamičnom svijetu industrije kao što je PLIVA i mogu se zamisliti kao tehnolog koji prati i unaprjeđuje proces i rad postrojenja ili u području prenošenja laboratorijskog procesa u industrijsko mjerilo, pa čak i osmišljavanja sintetskih puteva molekula, budući da su mi se kroz studij ta područja pokazala najinteresantnijima.

Ana Vukovinski

Studentica sam 2. godine diplomskog studija Primijenjene organske kemije na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Mogućnosti koje se nude stipendistima, potakle su me da se i ja prijavim za Plivinu stipendiju. Mogućnost izrade znanstvenih radova, stručna praksa i stjecanje iskustva izvan fakulteta za svakog studenta predstavljaju motivaciju, pa tako i za mene. S obzirom na to da sam na 5. godini studija, razmišljanja o budućem radnom mjestu sve su češća, a želja za razvojem i napretkom sve je veća. Glavna motivacija za prijavu bila je upravo razmišljanje o potencijalnom budućem radnom mjestu. Vjerujem da se kroz učenje i ulaganje u sebe možemo istaknuti u gomili, što nam PLIVINA stipendija i omogućuje.

Iva Kušec

Studentica sam druge godine diplomskog studija Biokemije i analitičke kemije na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Iznimno me interesira područje istraživanja i razvoja novih lijekova budući da spaja dvije grane kemije koje sam odlučila upisati na diplomskom studiju. U tom području sam odlučila raditi i svoj diplomski rad. Na PLIVINU stipendiju sam se prijavila prvenstveno radi mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studija u firmi s dugogodišnjom tradicijom koja je članica jedne od najvećih svjetskih farmaceutskih kompanija.

Dobivanje PLIVINE stipendije potvrda je mojeg dugogodišnjeg rada i truda. Nakon završetka studija voljela bih raditi u laboratoriju za istraživanje i razvoj ili kontrolu kvalitete.

Matea Križanić

Studentica sam 5. godine farmacije na Farmaceutsko- biokemijskom fakultetu u Zagrebu. Budući da volim kemiju još od svoje osnovne škole, zamišljala sam se u nekom zanimanju koje ju uključuje u velikoj mjeri te sam već krajem srednje škole vidjela svoju budućnost u farmaceutskoj industriji, a tada sam i prvi puta saznala da Pliva nudi stipendiju što me jako zainteresiralo.

Prije svega, dobitak ove stipendije znači da je prepoznat moj trud koji sam uložila na fakultetu što me jako veseli kao i mogućnost da ću sva svoja znanja koja sam stekla moći jednom upotrijebiti u jednoj tvrtki kao što je Pliva. Nakon diplomiranja sebe mogu vidjeti u područjima svog najvećeg interesa kao što su analitika te formuliranje lijekova, ali ne odbacujem mogućnost da će me još neko drugo područje zainteresirati čak i više od ovih.

Petra Gurović

Studentica sam 5.godine diplomskog studija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, smjer Kemijsko inženjerstvo. Već u osnovnoj školi otkrila sam ljubav prema kemiji, matematici i fizici pa je upis na Kemijsko inženjerstvo bio prirodan slijed događaja. PLIVA kao vodeća farmaceutska kompanija u ovom dijelu Europe me privukla još na samom početku mog studiranja, od tad je počela velika želja za učenjem i usavršavanjem upravo ovdje. Prvenstveno mogućnost zaposlenja u takvom kvalitetnom okruženju, rad s vrhunskim stručnjacima i s inovativnim tehnologijama su mi bili najveći poticaj za prijavu na natječaj za stipendiju. Izuzetno sam polaskana što je upravo mene PLIVA odabrala kao jednu od stipendistica generacije 2021. Nakon završetka studija veselim se potencijalnom radu u farmaceutskoj industriji kako bih mogla proširiti i primijeniti znanje i iskustvo stečeno na fakultetu, napredovati te tako doprinijeti razvoju kompanije u kojoj radim.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu