VOLIM HODANJE 2015

Humanitarno-zdravstvenu akciju VOLIM HODANJE, organizira PLIVA HRVATSKA već peti puta s ciljem promocije zdravog načina života i poticanja građana na redovno prakticiranje fizičke aktivnosti. Hodanje je jednostavna fizička aktivnost, koja je dostupna gotovo svima i ne zahtijeva skupu opremu. 30 minuta hodanja dnevno osigurava brojne pozitivne učinke za zdravlje. Ovogodišnja akcija posvećena je podizanju svjesnosti građana o bolestima respiratornog sustava, posebice astme i KOPB-a (kronične opstruktivne plućne bolesti).

1-VOLIM HODANJE 2015_o.jpg

Tijekom lipnja bit će organizirane rute u četiri grada - Rijeci, Splitu, Osijeku i Zagrebu. Organizirane rute imaju približnu dužinu od 2 kilometra što je prosječna udaljenost koju čovjek prijeđe u 30 minuta hodanja. Za svaki prehodani kilometar u četiri grada (Osijek, Rijeka, Split, Zagreb), PLIVA HRVATSKA d.o.o će donirati sredstva za kupnju spirometara za edukaciju pacijenata. Građani mogu doprinijeti prikupljanju sredstava i sudjelovanjem putem društvenih mreža:

Twitter

Instagram

Facebook

Akcija u Splitu je održana 7. lipnja od 10 do 18 sati u centru grada, gdje su usprkos velikoj vrućini mnogobrojni Splićani prehodali cijelu rutu pa čak i više puta.

Iako je hodanje iznimno učinkovit i zdrav način tjelesne aktivnosti mnogi ne prepoznaju njegov značaj te je ono danas možda i najpodcjenjenija tjelesna aktivnost, ispred koje se „stavljaju“ razne komercijalno i agresivno reklamirane aktivnosti poput fitnessa, wellnessa i sl. Prednost hodanja u odnosu na druge tjelesne aktivnosti je da ono ne mora biti ni intenzivno ni dugotrajno kako bi se počelo popravljati svoje zdravstveno stanje.

Astma je kronična upalna bolest dišnih putova koja nastaje međudjelovanjem upalnih stanica imunološkog sustava, upalnih posrednika te tkiva i stanica dišnih putova. Astma je kronična bolest koja obično zahtijeva dugotrajnu terapiju, što za mnoge bolesnike znači svakodnevno uzimanje osnovnih lijekova.

Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB) predstavlja plućno oštećenje nalik astmi, u kojem je normalni protok zraka u pluća smanjen, čineći disanje otežanim. KOPB je jedna od bolesti čija pojavnost raste najbrže u posljednje vrijeme; u posljednjih pola stoljeća porasla je za čak 163%. Prema pobolu i pomoru, KOPB nalazi se na četvrtom mjestu (nakon srčanog udara, zloćudnih bolesti i moždanog udara), a već 2020. godine se očekuje da će se smjestiti na treće mjesto u svijetu. Od KOPB-a boluje između 10 i 22% odraslog pučanstva starijih od 40 godina.

Gotovo 70% bolesnika nema postavljenu dijagnozu, a za liječenje bolesti nužno je pravovremeno dijagnosticiranje bolesti te pridržavanje propisanih terapija.

Cilj ove akcije je da svaki čovjek prihvati hodanje kao zdravu tjelesnu aktivnost te da redovitim hodanjem u pravilnom položaju tijela tijekom 30 minuta povoljno utječe na svoje cjelokupno zdravlje.

Izađite iz automobila, autobusa… Uživajte u pješačenju (hodanju), poboljšajte stanje Vašeg organizma i potpomognite realizaciju humanitarne akcije VOLIM HODANJE.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu