Društvena odgovornost

Osim kvalitetom proizvoda, PLIVA je svoju poziciju i status društveno odgovorne kompanije stekla i dugogodišnjom izgradnjom odnosa s kupcima, korisnicima i poslovnim partnerima unutar zdravstvenog sustava te kvalitetom odnosa prema svojim zaposlenicima, okolišu i cjelokupnom društvenom i gospodarskom okruženju.

PLIVA vlastitim projektima u zajednici u praksi svjedoči dosljednu primjenu Tevinih načela i etičnosti u poslovanju te ulaže istinske napore kako bi se stalno iznova dokazala kao odgovorna kompanija spremna pomoći, unaprijediti, savjetovati, educirati te donirati sredstva za projekte važne za Hrvatsku i njezine građane. PLIVA je ponosna na sve što čini u područjima potpore udrugama bolesnika i nevladinih organizacija, znanstvenim projektima i obrazovanju, dodatnoj edukaciji liječnika i ljekarnika, pružanju pouzdanih i relevantnih informacija općoj javnosti te na kraju, iako ne i najmanje važno, projektima u lokalnoj zajednici, humanitarnom radu i donacijama potrebitima. 

Donacije i sponzorstva

Različitim partnerskim projektima PLIVA pruža financijsku potporu lokalnim zajednicama koje služe bolesnicima i njihovim njegovateljima i podupire volonterski angažman svojih zaposlenika. U 2014. i 2015. godini PLIVA je donirala više od 2 milijuna kuna brojnim nevladinim udrugama, ustanovama i organizacijama koje skrbe o potrebitima. Svakako je najveća donacija, veća od miljun kuna u novcu, dezinficijensima i sredstvima za pročišćavanje vode, upućena žrtvama katastrofalnih poplava u Hrvatskoj i regiji.

Javnozdravstvene akcije

Kontinuiranim odgovornim ponašanjem PLIVA se potvrđuje kao pravi partner zajednice u kojoj ostvaruje svoje poslovne uspjehe. Svake godine PLIVA održava niz različitih javnozdravstvenih akcija kojima izravno utječe na podizanje svijesti o važnosti zaštite zdravlja hrvatskih građana.

Od cijelog niza PLIVINIH akcija možemo izdvojiti petu po redu humanitarno-zdravstenu akciju VOLIM HODANJE koju je PLIVA organizirala 2015. godine. Akciji održanoj u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagreu pridružilo se gotovo 1000 zaposlenika PLIVE, a za svaki prehodani kilometar PLIVA je donirala sredstva za kupnju spirometara za edukaciju bolesnika. Više informacija o akciji možete pronaći ovdje.

Jedna od akcija koju PLIVA sada već tradicionalno organizira je i Biram zdravlje – Movember. U 2015. godini PLIVA je akciju održala u suradnji s Klinikom za infektivne bolesti DR. Fran Mihaljević te se na taj način pridružila globalnoj inicijativi Movember s ciljem podizanja svijesti muškaraca o brizi za vlastito zdravlje i značaju redovitih pregleda za prevenciju bolesti prostate. Akcija je održana i u 2016. godini, a više informacija možete pronaći ovdje.

Svake godine PLIVA organizira niz kvalitetnih edukativnih projekata za liječnike obiteljske medicine, liječnike specijaliste iz bolničkog sustava, medicinske sestre te ljekarnike, dakle za sve skupine zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u skrbi za zdravlje, a kada sama kompanija nije organizator u važnije domaće i međunarodne skupove uključuje se kao sponzor.

Osim toga, PLIVA kontinuirano surađuje s hrvatskim sveučilištima, provodi vlastite programe stipendiranja, a njeni stručnjaci sudjeluju u predlaganju i izradi zakonskih rješenja u različitim područjima. 

Okoliš, zdravlje i sigurnost (EHS) - Politika zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti

U PLIVI i Tevi smo već tradicionalno predani očuvanju zdravlja i sigurnosti naših zaposlenika te zaštiti okoliša i zajednica u kojima poslujemo i to ne samo zato što vjerujemo da je to ispravno, već i zato što nastojeći ostvariti izvrsnost u području zaštite okoliša, zdravlja, sigurnosti i održivosti štitimo, unaprjeđujemo i kreiramo poslovnu vrijednost za našu organizaciju.

Naša Politika zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti, opisuje osnovna načela upravljanja Okolišem, zdravljem i sigurnošću te održivošću u PLIVI i Tevi. Politika služi kao temelj za integriranje EHS-a u sve poslovne procese i aktivnosti, a primjenjuje se na sve naše zaposlenike, kao i na kupce, ugovaratelje, konzultante i posjetitelje lokacijama koje su u Tevinom vlasništvu i/ili kojima upravlja Teva. 

Politiku zaštite okoliša, zdravlja, sigurnosti i održivosti Plive, potpisanu od strane članova Uprave Plive možete pročitati na sljedećoj poveznici. 

Dokumenti

EHS&S Politika kolovoz 2023

Podijelite ovu stranicu: