Globalni poslovni servisi i centri dijeljenih aktivnosti

U okviru PLIVE aktivni su Globalni poslovni servisi i centri dijeljenih aktivnosti koji iz Zagreba podržavaju poslovanje Teve na brojnim svjetskim tržištima.

Prilika za podržavanje poslovanja drugih Tevinih lokacija još je jedna potvrda kvalitete PLIVINIH zaposlenika te prilika za otvaranje novih radnih mjesta.

Globalni poslovni servisi (GBS)

Da se iz Hrvatske može uspješno raditi za globalno tržište dokazuju naši zaposlenici u Globalnim poslovnim servisima (GBS) za financije, ljudske potencijale, pravne poslove i korporativne poslove (digitalne komunikacije) te centru dijeljenih aktivnosti za nabavne operacije.

Ta poslovna područja kontinuirano se šire preuzimajući kompleksnije poslove i dokazujući da naši zaposlenici imaju vrlo konkurentno znanje i na europskom i svjetskom tržištu. U svojim poslovnim aktivnostima kolege iz ovih područja pružaju podršku mnogim Tevinim tržištima u Europi i svijetu.

Kroz proteklih nekoliko godina ovi su se timovi razvijali, kako u broju članova, tako i u kompleksnosti aktivnosti koje obavljaju, što je još jedna potvrda visokokvalitetne potpore i uspješnog vođenja međunarodnih projekata za koje smo zaduženi. U sljedećem ćemo razdoblju biti u potrazi za novim stručnjacima i talentima koji će iz Hrvatske pružati podršku Tevinom poslovanju, što je osim velike odgovornosti svakako i izvrsna prilika za stjecanje iskustva u međunarodnim timovima.

Nudimo Vam mogućnost rada u:

  • stabilnom poslovanju
  • internacionalnom okruženju
  • timovima spremnima dijeliti znanje
  • kompaniji koja cijeni ljude

Kako se podrška pruža drugim zemljama, važan preduvjet za zapošljavanje u našim timovima je aktivno znanje stranih jezika (njemački, talijanski, češki, poljski, slovački, španjolski, portugalski, francuski, nizozemski, bugarski), uz poželjno fluentno korištenje engleskim jezikom.

Uz znanje jezika, od kandidata očekujemo:

  • dobro znanje MS Office alata (s naglaskom na Excel)
  • spremnost za rad u internacionalnom okruženju
  • sklonost timskom radu i sklonost stjecanju znanja
  • odlične komunikacijske vještine

Članovi naših timova imaju mogućnost kontinuirano učiti, napredovati i usavršavati se kroz suradnju s multidisciplinarnim timovima na lokalnoj i globalnoj razini. Iskustva nekih od njih možete pročitati u nastavku:

Ana Maria Begović

GBS VAT Compliance

Ana Maria Begović GBS.jpg

„Nakon skoro pola godine provedenih u TEVA-i moja očekivanja od novog radnog mjesta su nadmašena – timska atmosfera, komunikacija i suradnja sa skoro svim europskim zemljama, puno prilika za učenje i napredovanje, izazovno okruženje, te prije svega poticajna radna okolina. Dio sam poreznog tima (PDV odjel) iz kojeg crpim nevjerojatnu energiju, koji mi je iznimna podrška i od kojeg svaki dan naučim nešto novo, i sretna sam jer im se mogu odužiti na isti način. Iz sadašnje perspektive vidim da je prelazak u TEVA-u bila i više nego ispravna odluka.”

Irena Požgajec

Accountant, GBS AP Germany

Irena Požgajec GBS.jpg

„U PLIVI sam se zaposlila pri kraju studiranja, tj. pri upisu apsolventske godine. Bila sam primljena na studentski ugovor, međutim nakon dva mjeseca ponuđen mi je ugovor o radu. Zaposlena sam na poziciji računovođe, što mi je struka budući da završavam Ekonomski fakultet u Zagrebu, stoga sam jako zadovoljna ovom pozicijom. Ovo mi je prvi posao u struci i veliki je izazov, ali i prilika za napredovanje i svakodnevno učenje. U ovom periodu od nekoliko mjeseci koliko sam u PLIVI, upoznata sam s raznim poslovnim procesima i radnim zadacima koje obavljam te sam naučila puno toga u praksi, što sam mogla povezati s teorijom koju sam naučila kroz studiranje. Također, budući da je ovo internacionalna firma, svakodnevno komuniciram s kolegama iz drugih zemalja što mi omogućuje korištenje engleskog jezika te samim time unaprjeđenje i brušenje jezičnih vještina. Veselim se daljnjoj suradnji s PLIVOM te novim poslovnim izazovima i pothvatima.”

Globalna informatika

Globalni Tevin IT centar nalazi se u Zagrebu.

Kada se PLIVA priključila Teva grupi, prije 10 godina Zagreb je prepoznat kao centar visoke kvalitete kadrova te je postao jedan od strateških IT centara Teva Grupe s globalnom funkcijom. PLIVA je tako postala globalni Tevin IT centar koji razvija i održava kompleksne IT sustave za cijelu Grupu.

Početkom 2022. godine Zagreb je i službeno postao ITTA centar –osnovana je IT Teva Akademija (ITTA) u timu GAUS („Global Application User Support“) čija je osnovna zadaća pomoći poslovanju u obavljanju svakodnevnih zadataka, osiguravajući funkcionalnost IT alata u raznim područjima kao što su, na primjer, proizvodnja, nabava, prodaja, financije, isporuka proizvoda i drugi.

Globalni Tevin IT centar u Zagrebu pruža brojne prilike za lokalne IT stručnjake, mlade i one iskusne, kao ogledni primjer Tevine smjernice razvoja zaposlenika „Rast i razvoj unutar Teva Grupe“.

Lucija Ćurić

Vodeći stručnjak za proizvodne izvršne IT sustave

Nakon više od godinu dana provedenih u Tevi i dalje imam samo riječi hvale kada me netko pita "kako mi je na poslu". Od timskog rada, kolegijalnosti, radne atmosfere, različitosti a opet ujedinjenosti, sve je to prožeto u jednom radnom danu. Kao dio GAUS tima svakodnevno rastemo, napredujemo te rješavamo izazovne zadatke vezane uz samu proizvodnju. Nedavno sam i sama sudjelovala na projektu implementacije sustava na novom site-u i tek tada sam zapravo shvatila bitnost samog posla kojeg odrađujemo i veličinu Teve. Ono što Teva pruža svojim zaposlenicima je više od onog što sam mogla zamisliti.

Ostala iskustava naših zaposlenika pročitajte na linku.

Podijelite ovu stranicu: