PLIVA primila MAMFORCE Standard i još jednom dokazala svoju posvećenost dobrobiti zaposlenika

Kao ponosna članica Teve i jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u regiji Jugistočne Europe, PLIVA je ponovno dokazala svoju predanost brizi za zaposlenike. U evaluacijskom procesu za stjecanje MAMFORCE standarda ostvarila je izvrsne rezultate s više od 90% u gotovo svim područjima ocjenjivanja. Primjerice, najviše se ističe visokih 95% ostvarenih bodova za sustav razvoja inkluzivnog leadershipa koji je ključan za uvažavanje raznolikosti u radnom okruženju, a ujedno je i temelj za upravljanje sukladno načelima održivosti. Ovim rezultatom PLIVA se pozicionirala kao jedna od vodećih organizacija u području obiteljskih i rodno odgovornih politika, brige i razvoja zaposlenih te odgovornog i inkluzivnog leadershipa.

MAMFORCE metodu provodi tvrtka Spona Code, a metoda je zamišljena kao strateški alat unapređenja organizacijske kulture koji pruža podršku u kreiranju podržavajućeg radnog mjesta baziranog na otvorenoj komunikaciji, povjerenju i uvažavanju različitosti čime se pozitivno utječe na ukupnu dobrobit zaposlenih.

Standard je u ime PLIVE preuzela direktorica ljudskih potencijala Blagica Petrovac Šikić, koja je ovom prilikom istaknula kako se kultura podrške, ravnoteže, dobrobiti i wellbeinga odražava u brojnim aktivnostima u PLIVI i Tevi, poput segmenta Zdravo radno mjesto i Migrane-friendly programa: 

„Sve inicijative koje provodimo u PLIVI nastale su u suradnji s našim kolegama i kolegicama. Redovno temeljem njihovih povratnih informacija razvijamo aktivnosti u koje uključujemo sve zaposlene. Primjerice, tijekom listopada provodimo niz inicijativa kojima osvještavamo i potičemo uvažavanje različitosti i međusobno razumijevanje. MAMFORCE Standard je dodatna potvrda naših kontinuiranih nastojanja da radno okruženje prilagodimo potrebama svih uključenih.“

PLIVA broji više od 2.700 zaposlenih, s nešto većim udjelom žena (59%) u odnosu na muškarce, a i menadžment čini čak 70% žena, što je znatno više od prosjeka globalnih farmaceutskih kompanija i hrvatskog prosjeka od tek jedne četvrtine članica upravnih odbora. 

Ponosni smo što su naš trud i angažman prepoznati te što smo postali dio MAMFORCE zajednice. Kroz cijelo naše poslovanje kontinuirano radimo na unaprjeđenju načina i uvjeta rada kako bismo motivirali svoje zaposlenike i povećali produktivnost.

Mamforce2.jpg

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Najnovije istraživanje pokazuje da europski generički lijekovi nestaju te su potrebne drastične mjer...

Najnovije istraživanje pokazuje da europski generički lijekovi nestaju te su potrebne drastične mjere kako bi se spriječila kriza

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"