Meet the expert – Paula Lindić

Nečije zdravlje sutra, ovisi o našim odlukama danas, zato smatram da je to što radim važno.

Paula Lindić radi na poziciji Vodećeg stručnjaka osiguranja kvalitete u odjelu Osiguranja kvalitete na PLIVINOJ lokaciji u Savskom Marofu, gdje je između ostalog zajedno s kolegama zadužena za praćenje API-a (aktivne farmaceutske supstance) kroz cijeli njihov životni ciklus sa svrhom dobivanja proizvoda odgovarajuće i predefinirane kvalitete.

Kvaliteta nije dužnost samo nas u Osiguranju kvalitete, nego svakog djelatnika u našoj organizaciji. Naš rad podrazumijeva konstantnu suradnju i komunikaciju sa svim odjelima od istraživanja i razvoja, proizvodnje, kontrole kvalitete, registracije, nabave, prodaje, skladišta pa do podrške za kupce, svih zajedno sa istim ciljem. Osiguranje kvalitete na kraju donosi konačnu odluku o kvaliteti za svaku proizvedenu seriju API-a, te ih pušta na tržište.

Tipičan radni dan u osiguranju kvalitete koliko god unaprijed bio isplaniran gotovo nikad ne može biti predvidljiv obzirom na dinamiku i potrebe proizvodnje, laboratorija, tržišta, ali to je ono što ovaj posao čini iznimno zanimljivim i posebnim.

Radimo u farmaceutskoj industriji, koja svakim danom raste, potrebe tržišta su sve izazovnije, a rokovi sve kraći. Međutim, ni u jednom trenutku ne smijemo smetnuti s uma naš krajnji cilj, a to je naš krajnji korisnik, pacijent kojem trebamo osigurati siguran i učinkovit lijek. Nečije zdravlje sutra, ovisi o našim odlukama danas, zato smatram da je to što radim važno.

Završila sam Farmaceutsko-Biokemijski fakultet u Zagrebu, a po zanimanju sam magistra farmacije. Trenutno pohađam i postdiplomski specijalistički studij na istom fakultetu. Još od studentskih dana privlačila me farmaceutska industrija, a moj prvi ozbiljniji doticaj s industrijom bila je izrada diplomskog rada upravo u TEVA API istraživanju i razvoju.

Nakon završetka studija prvo sam radila u ljekarni, međutim ubrzo su me ambicija, znatiželja i želja za razvojem odvele u drugom smjeru i dovele gdje sam danas. Unatoč tome, još uvijek mi je zanimljivo čuti stanje na tržištu, aktualne novosti i potrebe pacijenata od prijateljica koje rade u ljekarnama, odnosno dobiti uvid o promjenama i događanjima na tržištu iz drugog aspekta struke.

Kada govorimo o percepciji mog posla od strane bližnjih i prijatelja, moram priznati da nije lako u potpunosti objasniti opseg aktivnosti i zaduženja, međutim znaju da radim u kvaliteti i iznimno cijene moju struku i posao. Smatraju da je farmaceutska industrija jako zanimljiva.

Mislim da se zna da uz studij farmacije automatski se postaje i savjetnik za lijekove i zdravlje bližnjima i prijateljima, i da gdje god radila mojoj baki je bitno da mogu s njom stalno pričati o njenoj terapiji i brinuti o njenom zdravlju. Činjenicu da nam ljudi na povjerenje daju svoje zdravlje smatram privilegijom struke.

Teško mi je izdvojiti dio posla koji bih nazvala najboljim, ali svakako bih željela istaknuti rad u odjelu s iznimno sposobnim, predanim i marljivim ljudima. Smatram da imam iznimnu sreću i čast raditi u takvom timu, u timu u kojem znaš da se uvijek možeš osloniti na svoje kolege, u kojem u svakom trenu imaš konstantnu podršku, savjet, pomoć, u timu u kojem nema izazova kojeg mi zajedničkim snagama ne možemo riješiti. Dobra atmosfera, druženje i timski rad je ono što nas konstantno gura naprijed kako u postizanju pojedinačnih, tako i odjelnih ciljeva.

Volim to što radim, no isto tako postoji velik broj stvari koje me ispunjavaju i van poslovnog okruženja. To je primjerice ples, kojim se bavim u slobodno vrijeme. Ljubav prema plesu traje od malih nogu, kada sam aktivno trenirala i natjecala se. Danas plešem salsu i latinoameričke plesove, međutim nerijetko se na rasporedu nađu i drugi plesni stilovi. Ples me opušta i upotpunjuje, i nakon najnapornijeg dana i u najvećem umoru i iscrpljenosti ples me vrati u život.

U svemu što radim motiviraju me novi izazovi i ciljevi koje si postavljam. Kroz život su me roditelji naučili da što zamislim mogu i ostvariti, ali da je u redu ponekad stati i uzeti zraka. Upravo to bih preporučila i mlađim generacijama u ovome polju i struci.

Ja znam da u kojem god smjeru išla i što god odlučila imati ću uz sebe podršku i razumijevanje, i ta činjenica me bez straha gura naprijed.

Kada bih morala izdvojiti najbolji savjet koji sam ikada dobila to bi bio „Tek kada izađemo iz zone komfora, tada se razvijamo, rastemo i napredujemo“. Taj savjet je od moje trenerice plesa, osim u plesu primjenjujem ga kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Smatram da je lako raditi u uhodanom, poznatom i ugodnom okviru, međutim tek kada se suočimo s novim i nepoznatim preprekama i izazovima, tada radimo na sebi.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

‘Zašto ne migrena?’ - Teva pokreće inicijativu za razgovor o teretu migrene na radnome mjestu

‘Zašto ne migrena?’ - Teva pokreće inicijativu za razgovor o teretu migrene na radnome mjestu

Teva Pharmaceuticals dobila oznaku migraine-friendly radnog mjesta

Teva Pharmaceuticals dobila oznaku migraine-friendly radnog mjesta

Novo izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju(2)

Novo izdanje natječaja Zajedno prema zdravlju(2)

Teva objavila izvješće o napretku u zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju za 2021. ...

Teva objavila izvješće o napretku u zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju za 2021. godinu

TEVA najavila donacije osnovnih lijekova za ukrajinske izbjeglice

TEVA najavila donacije osnovnih lijekova za ukrajinske izbjeglice

Meet the expert – Jasna Pintarić

Meet the expert – Jasna Pintarić

Meet the expert – Ranka Tomljenović

Meet the expert – Ranka Tomljenović

PLIVA donirala 200.000 kuna udrugama koje brinu o pacijentima

PLIVA donirala 200.000 kuna udrugama koje brinu o pacijentima

Upoznajte finaliste natječaja "Zajedno prema zdravlju"

Upoznajte finaliste natječaja "Zajedno prema zdravlju"

"Put lijekova" sve je važniji pacijentima

"Put lijekova" sve je važniji pacijentima