Meet the expert – Paula Lindić

Nečije zdravlje sutra, ovisi o našim odlukama danas, zato smatram da je to što radim važno.

Paula Lindić radi na poziciji Vodećeg stručnjaka osiguranja kvalitete u odjelu Osiguranja kvalitete na PLIVINOJ lokaciji u Savskom Marofu, gdje je između ostalog zajedno s kolegama zadužena za praćenje API-a (aktivne farmaceutske supstance) kroz cijeli njihov životni ciklus sa svrhom dobivanja proizvoda odgovarajuće i predefinirane kvalitete.

Kvaliteta nije dužnost samo nas u Osiguranju kvalitete, nego svakog djelatnika u našoj organizaciji. Naš rad podrazumijeva konstantnu suradnju i komunikaciju sa svim odjelima od istraživanja i razvoja, proizvodnje, kontrole kvalitete, registracije, nabave, prodaje, skladišta pa do podrške za kupce, svih zajedno sa istim ciljem. Osiguranje kvalitete na kraju donosi konačnu odluku o kvaliteti za svaku proizvedenu seriju API-a, te ih pušta na tržište.

Tipičan radni dan u osiguranju kvalitete koliko god unaprijed bio isplaniran gotovo nikad ne može biti predvidljiv obzirom na dinamiku i potrebe proizvodnje, laboratorija, tržišta, ali to je ono što ovaj posao čini iznimno zanimljivim i posebnim.

Radimo u farmaceutskoj industriji, koja svakim danom raste, potrebe tržišta su sve izazovnije, a rokovi sve kraći. Međutim, ni u jednom trenutku ne smijemo smetnuti s uma naš krajnji cilj, a to je naš krajnji korisnik, pacijent kojem trebamo osigurati siguran i učinkovit lijek. Nečije zdravlje sutra, ovisi o našim odlukama danas, zato smatram da je to što radim važno.

Završila sam Farmaceutsko-Biokemijski fakultet u Zagrebu, a po zanimanju sam magistra farmacije. Trenutno pohađam i postdiplomski specijalistički studij na istom fakultetu. Još od studentskih dana privlačila me farmaceutska industrija, a moj prvi ozbiljniji doticaj s industrijom bila je izrada diplomskog rada upravo u TEVA API istraživanju i razvoju.

Nakon završetka studija prvo sam radila u ljekarni, međutim ubrzo su me ambicija, znatiželja i želja za razvojem odvele u drugom smjeru i dovele gdje sam danas. Unatoč tome, još uvijek mi je zanimljivo čuti stanje na tržištu, aktualne novosti i potrebe pacijenata od prijateljica koje rade u ljekarnama, odnosno dobiti uvid o promjenama i događanjima na tržištu iz drugog aspekta struke.

Kada govorimo o percepciji mog posla od strane bližnjih i prijatelja, moram priznati da nije lako u potpunosti objasniti opseg aktivnosti i zaduženja, međutim znaju da radim u kvaliteti i iznimno cijene moju struku i posao. Smatraju da je farmaceutska industrija jako zanimljiva.

Mislim da se zna da uz studij farmacije automatski se postaje i savjetnik za lijekove i zdravlje bližnjima i prijateljima, i da gdje god radila mojoj baki je bitno da mogu s njom stalno pričati o njenoj terapiji i brinuti o njenom zdravlju. Činjenicu da nam ljudi na povjerenje daju svoje zdravlje smatram privilegijom struke.

Teško mi je izdvojiti dio posla koji bih nazvala najboljim, ali svakako bih željela istaknuti rad u odjelu s iznimno sposobnim, predanim i marljivim ljudima. Smatram da imam iznimnu sreću i čast raditi u takvom timu, u timu u kojem znaš da se uvijek možeš osloniti na svoje kolege, u kojem u svakom trenu imaš konstantnu podršku, savjet, pomoć, u timu u kojem nema izazova kojeg mi zajedničkim snagama ne možemo riješiti. Dobra atmosfera, druženje i timski rad je ono što nas konstantno gura naprijed kako u postizanju pojedinačnih, tako i odjelnih ciljeva.

Volim to što radim, no isto tako postoji velik broj stvari koje me ispunjavaju i van poslovnog okruženja. To je primjerice ples, kojim se bavim u slobodno vrijeme. Ljubav prema plesu traje od malih nogu, kada sam aktivno trenirala i natjecala se. Danas plešem salsu i latinoameričke plesove, međutim nerijetko se na rasporedu nađu i drugi plesni stilovi. Ples me opušta i upotpunjuje, i nakon najnapornijeg dana i u najvećem umoru i iscrpljenosti ples me vrati u život.

U svemu što radim motiviraju me novi izazovi i ciljevi koje si postavljam. Kroz život su me roditelji naučili da što zamislim mogu i ostvariti, ali da je u redu ponekad stati i uzeti zraka. Upravo to bih preporučila i mlađim generacijama u ovome polju i struci.

Ja znam da u kojem god smjeru išla i što god odlučila imati ću uz sebe podršku i razumijevanje, i ta činjenica me bez straha gura naprijed.

Kada bih morala izdvojiti najbolji savjet koji sam ikada dobila to bi bio „Tek kada izađemo iz zone komfora, tada se razvijamo, rastemo i napredujemo“. Taj savjet je od moje trenerice plesa, osim u plesu primjenjujem ga kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Smatram da je lako raditi u uhodanom, poznatom i ugodnom okviru, međutim tek kada se suočimo s novim i nepoznatim preprekama i izazovima, tada radimo na sebi.

Podijelite ovu stranicu:

Možda vas zanima

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja Zajedno prema zdravlju 2023.

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sa...

Plivaši sportaši: "Važno je da vidimo i osjetimo napredak, ali i da budemo zadovoljni i ispunjeni sami sobom"

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

PLIVA dobitnica nagrade za najuspješniju generičku kompaniju u komercijalnom poslovanju 2022. godine

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

Potpisan ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta u Splitu i PLIVE

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

PLIVA je krenula s novim izdanjem natječaja Zajedno prema zdravlju

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još b...

"Compliance je vrlo dinamično područje rada koje nas tjera da neprestano učimo kako bismo bili još bolji u onome što radimo"

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati...

"Najviše me motivira kada se projekti na kojima radimo razviju u proizvode koji će nekome poboljšati kvalitetu života"

Azitromicin - priča o uspjehu

Azitromicin - priča o uspjehu